Facebook Pixel

Liquid Elements vs Polishing Power

Liquid Elements vs Polishing Power

Polishing Power VS Liquid Elements

De blog waar veel op hebben zitten wachten namelijk welke machine is nu het beste? De excentrische polijstmachines van Polishing Power of de polijstmachines van Liquid Elements? Dit is een vraag die met toch enige regelmaat wordt gesteld. Het antwoord is gewoon erg lastig. Wat betreft de kwaliteit en prestaties zijn het echt gelijkwaardige machines, eigenlijk kun je geen verkeerde keus maken.

Beide machines hebben extra`s die de ander niet heeft. Polishing power levert bij de DAP EVO en de DAP EVO PLUS excentrische polijstmachine een luxe opberg tas, bij de Liquid Elements machines krijg je een normale opberg tas. Maar bij de Liquid Elements zit er vanaf de T2500 een led indicator lampje op de machine die gaat branden bij teveel druk, extra veilig. Dit heeft de machine van Polishing Power dan weer niet.

De één heeft een langere kabel, de andere weer iets meer vermogen en andersom dus het is erg lastig om een keuze te maken tussen beide machines. Toch gaan we proberen om het een en ander wat toe te lichten over de polijstmachines. We gaan iets vertellen over het merk zelf en de geschiedenis hiervan. Ook zullen we de machines met elkaar gaan vergelijken. Dit wil zeggen dat we appels met appels gaan vergelijken dus machines met dezelfde uitslag en ongeveer hetzelfde vermogen.

 

Wie of wat is Polishing Power       

Wanneer je bezig bent met een zoektocht naar de meest geschikte polijstmachine voor je polijstklus is de kans groter dat je de naam DAP500 of DAP900 tegenkomt dan de naam Polishing Power. Maar vergis je niet, Polishing Power is de merknaam, de DAP 500 en DAP 900 waren de oudere versies van de huidige 500 EL en de DAP EVO. En zeg nou eerlijk wie is er in Nederland niet groot geworden met een DAP500 of DAP900?

Polishing Power is echt al jaren bekend in Nederland, veel toonaangevende bedrijven in de scene zijn ooit als hobbyist begonnen met een machine van het merk Polishing Power en zijn doorgegroeid naar succesvolle ondernemers. Het is daarom ook zeker niet raar dat Polishing Power zo`n goede reputatie heeft opgebouwd binnen onze landsgrenzen.

Polishing Power heeft een aantal polijstmachines in het assortiment met bijzondere specificaties en prestaties en dat allemaal tegen een zeer betaalbare prijs. Zelf een professioneel resultaat behalen kun je zelf met de machines van Polishing Power!

 

Wie of wat is Liquid Elements  

Liquid Elements is een Duitse firma die al jaren bezig is met het ontwikkelen van autoverzorgings producten. Naast autoshampoo`s, velgenreinigers, andere chemie producten die ze in eigen huis produceren ontwikkeld deze Liquid Elements ook polijstmachines.

Liquid Elements heeft door de bekende mini polijstmachine de A1000 al vrij snel een goede naam opgebouwd in heel Europa. Deze kleine polijstmachine kwam als goedkoper alternatief voor de gevestigde orde en heeft op deze manier Europa echt overspoeld met de oerdegelijke Duitse kwaliteit machines. Helaas leek de A1000 teveel op een ander merk en moest de productie wegens patent redenen worden stopgezet. ( p.s. ze komen wel weer terug met een vergelijkbare machine)

Op deze manier hebben wij ook kennis gemaakt met de machines van Liquid Elements. Zo was Polijstweb.nl één van de eerste (al dan niet de eerste) die naast de A1000 ook de andere Polijstmachines van Liquid Elements zoals de T2000, T2500,T3000,T4000,T5000 en de Terminator introduceerde in Nederland. Inmiddels zijn de machines van Liquid Elements één van de meest gewilde poetsmachines van dit moment


De Vergelijking tussen drie verschillende poetsmachines

Zoals we hierboven al hebben aangegeven zullen we alleen de machines van beide merken gaan vergelijken met elkaar die het dichts bij elkaar in de buurt komen. De Liquid Elements T3000, T4000 en de Terminator komen daarom niet aan bod omdat Polishing Power daar geen machine tegenover heeft staan. We gaan dus echt appels met appels vergelijken

Liquid Elements T2000 VS Polishing Power 500 EL / (DAP500)

Voor beide merken het instap model. Een wat kleinere polijstmachine met een 8 mm uitslag en een wat lager wattage. Beide perfecte poetsmachines voor iemand die zo nu een dan zijn of haar lak even wil ophalen of bijwerken.

Wat ons als eerst opvalt is de prijs. De T2000 machine van Liquid Elements is iets goedkoper dan de 500 EL machine van Polishing Power. Daarnaast krijg je bij de T2000 en extra polijstpad, een draagtas en iets meer vermogen.
Hieronder hebben we een één op één vergelijking gemaakt tussen beide machines

 

Liquid Elements T2500 VS Polishing Power EVO / (DAP900)

De volgende machines die we gaan vergelijken zijn de T2500 van polishing Power en de DAP EVO van Polishing Power. Wanneer we naar beide machines kijken zien we direct dat het al een heel wat professionelere machine is vergeleken met de instap poetsmachines van beide merken. De machines voelen een stuk degelijker en meer solide aan en liggen beide goed in de hand.

Wat verder opvalt is dat de machine van Polishing Power standaard wordt geleverd met een luxe opbergtas waar veel ruimte is voor extra benodigdheden zoals polijstpads en polijstmiddel. Daarnaast zien we dat het wattage van de DAP EVO een stuk hoger ligt en daardoor de machine toch best wel wat krachtiger is dan de T2500 van Liquid Elements. Ook krijg je bij de machine van Polishing Power een extra steunschijf.

Bij de T2500 van Liquid Elements zien we dat deze geleverd wordt met een 2 meter langere kabel (totaal 8 meter) en dat de machine is voorzien van een LED indicator die aangeeft wanneer je teveel druk uitoefent op de lak.  Wat betreft de prijs is de T2500 wel weer goedkoper dan de DAP EVO van Polishing Power. De complete vergelijking vind je hieronder

 

Liquid Elements T4000 VS Polishing Power DAP EVO PLUS

De battle van de krachtpatsers van beide merken. Wie stapt er als winnaar uit deze koningsklasse?
Want in dit stukje gaan we de T4000 Polijstmachine vergelijken met de DAP EVO PLUS! Beide machines erg aan elkaar gewaagd!

Beide machines hebben een excentrische uitslag van 15 mm, beide machines hebben een vergelijkbaar toerental en zijn beide net zo krachtig. Maar wat zijn dan de onderlinge verschillen? Deze zijn wat ons betreft vrij klein.

Bij de DAP EVO PLUS krijg je net als bij de DAP EVO een grote, luxe opberg tas waar je al de extra benodigdheden in kunt opbergen. Bij de T4000 krijg je gewoon een standaard tas, net genoeg voor wat polijstpads en polijstmiddel. De T4000 heeft een LED indicatorlampje die gaat branden wanneer je teveel druk uitoefent op de lak. Dit heeft de machine van Polishing Power dan weer niet. De T4000 is net zo als de T2500 wel weer wat goedkoper dan de machine van Polishing Power. De complete vergelijking vind je hieronder.

Tabellen voor het juiste overzicht

Alles nog even overzichtelijk in een tabel geplaatst.

Specificaties Dap 500 LE T2000
Uitslag machine 8 mm excentrisch 8 mm excentrisch
Wattage 500 Watt 710 watt
Toerental 2500-6500 rpm 1500-5000 rpm
Lengte kabel 5 meter  
Gewicht 2,3 kg 2,2 kg
Decibel 86-92 dB 89 Db
Indicator lampje nee nee
Extra steunschijf nee nee
Opbergtas nee ja
Luxe opbergtas nee nee
Prijs losse machine 109 99,95
Handleiding ja ja
Extra koolborstels ja ja
Andere steunschijf mogelijk 75,88,100,125 mm 75,88,100,125 mm
Garantie 2 jaar  1 tot 2 jaar

 

Specificaties Dap EVO LE T2500
Uitslag machine 8 mm excentrisch 8 mm excentrisch
Wattage 1000 Watt 750 watt
Toerental 2000-6800 2500-5500
Lengte kabel 6 meter 8 meter
Gewicht 2,3 kg 2,4 kg
Decibel 86-92 dB 95 dB
Indicator lampje nee ja
Extra steunschijf 88 mm meegeleverd niet meegeleverd
Opbergtas ja ja
Luxe opbergtas ja nee
Prijs losse machine 199,95 125
Handleiding ja ja
Extra koolborstels ja ja
Andere steunschijf mogelijk 75,88,100,125,150 mm 75,88,100,125 mm
Garantie 2 jaar  1 tot 2 jaar

 

Specificaties Dap EVO Plus LE T4000
Uitslag machine 15 mm 15 mm
Wattage 1000 watt 950 Watt
Toerental 1800-4800 2000-5000
Lengte kabel 6 meter 8 meter
Gewicht 2,3 kg (ex kabel) 2,7 kg (incl kabel)
Decibel 86-92 dB 95 dB
Indicator lampje nee ja
Extra steunschijf niet meegeleverd niet meegeleverd
Opbergtas ja ja
Luxe opbergtas ja nee
Prijs losse machine 219 169
Handleiding ja ja
Extra koolborstels ja ja
Andere steunschijf mogelijk nee alleen vervangbaar 125, 150 mm
Garantie 2 jaar 1 tot 2 jaar

Einde van de vergelijkingen tussen de Polijstmachines

Drie verschillende polijstmachines die één op één met elkaar worden vergeleken. We hopen dat we met deze vergelijkingen wat twijfel weg hebben kunnen nemen. Uiteindelijk blijft het een kwestie van gevoel en kies je vaak voor het merk waar jij zelf het beste gevoel bij hebt. Twijfel je nog wel welke polijstmachine het beste bij jou past lees dan ook onze blog over “welke polijstmachine heb ik nodig?”

 

Polijstmachines kopen bij Polijstweb

Wanneer je opzoek bent naar een goede polijstmachine dan zit je bij Polijstweb.nl goed. We hebben een ruim assortiment polijstmachines online staan die je zowel los kunt aanschaffen als in een voordelige starterset waarmee je direct kunt beginnen!

Heb je verder nog vragen over ons aanbod polijstmachines? Of wil je een polijstmachine bestellen? Kijk dan snel ons complete assortiment polijstmachines of neem contact op met ons voor al de vragen over de beste keuze in polijstmachines!



Deze producten zijn wellicht interessant voor u