Facebook Pixel

Natuursteen polijsten

Natuursteen polijsten

Natuursteen polijsten kun je zelf doen met het juiste gereedschap. Het is mogelijk verschillende soorten natuursteen te polijsten zoals marmer, graniet, beton, travertin of hardsteen. Polijstweb.nl levert diverse diamant polijstschijven en pads om gemakkelijk zelf natuursteen te kunnen polijsten!

Filter
Van laag naar hoog sorteren

14 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. -61%
    Niet op voorraad
    Toevoegen om te vergelijken
    Diamant polijstschijf natuursteen polijsten Korrel 1500 UITVERKOOP
    Normale prijs € 12,95 Speciale prijs € 5,00 € 4,13
Filter
Van laag naar hoog sorteren

14 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Zelf natuursteen polijsten kosten

Wat zijn precies de kosten van zelf natuursteen polijsten? Door zelf aan de slag te gaan met natuursteen polijsten in plaats van het inschakelen van een professional bespaar je een hoop geld. Een gespecialiseerd bedrijf inhuren loopt vaak hoog in de papieren.

Het grootste gedeelte van de kosten zit hem vaak in de gewerkte uren. Inclusief btw liggen de standaard meterprijzen namelijk tussen de €20,- en €27,- per m2. Heb jij een vloer van 20 m2? Dat kost je dus minimaal al €400,- per polijstbeurt.

Met onze diamant polijstschijven kit en polijstmachine kun je al voor minder dan €200,- natuursteen polijsten met de hand. De producten voor zelf natuursteen polijsten gaan jaren mee en kun je dus ook hergebruiken.

Hoe moet je zelf natuursteen polijsten?

Vaak krijgen wij de vraag “hoe kan ik natuursteen polijsten?” Om deze vraag zorgvuldig te beantwoorden, hebben wij een stappenplan voor je gemaakt. Hierin leggen wij stapsgewijs uit hoe je zelf natuursteen kunt polijsten. Volg deze simpele stappen en voor je het weet is het polijsten van hardsteen, zoals marmer, graniet of beton een fluitje van een cent.

Wil je weten welke stappen je moet volgen om natuursteen grondig te polijsten? Lees dan gerust verder. Alle stappen komen namelijk aan bod, inclusief de benodigdheden.

Stap 1: Voorbereiding

De volgende spullen zijn benodigd voor het zelf natuursteen polijsten:

●        Diamantpolijstpad Korrel 100

●        Diamantpolijstpad Korrel 200

●        Diamantpolijstpad Korrel 400

●        Diamantpolijstpad Korrel 800

●        Diamantpolijstpad Korrel 1500

●        Diamantpolijstpad Korrel 3000

●        Diamantpolijstpad Korrel 8000

●        Emmer met water (temperatuur maakt niet uit)

●        Spons

●        Haakse slijper(regelbaar), Schuurmachine of polijstmachine voor natuursteen

Wij raden je aan een haakse slijper met variabel toerental (400-3500 toeren) of een polijstmachine of schuurmachine voor natuursteen te gebruiken. Hierop zijn eenvoudig onze pads te monteren zodat je snel je vloer weer kunt laten stralen!

Welke diamantpolijstpads je zal gebruiken is o.a. afhankelijk van de gewenste glansgraad en het soort natuursteen dat je gaat polijsten. Lees verderop in de tekst lees je hier meer over.

Let op: Zorg dat het werkoppervlak goed schoon is. Verwijder stof, vuil en zorg dat je er goed bij kan.

Stap 2: Polijsten met de meest voorkomende polijstkorrels

Bevestig de Diamantpolijstpad Korrel 400 met de klittenband zijde aan de polijstmachine natuursteen, een steunschijf is nodig. Zorg ervoor dat het werkoppervlak nat is met behulp van het klaargezette water en de spons. Het natuursteen moet niet drijfnat zijn.

Beweeg de polijstpad gelijkmatig over het oppervlak en oefen hierbij lichte tot middelmatige druk uit. Houd het oppervlak tussentijds goed nat. Wanneer het oppervlak er regelmatig bewerkt uitziet, kan je achtereenvolgens met korrel 800, 1500 en 3000 dezelfde procedure volgen. Dit zijn wat herhalende werkzaamheden achter elkaar, maar het resultaat van natuursteen polijsten is het zeker waard!

Let op: Houd het oppervlak tijdens het polijsten goed nat, maar niet drijfnat.

Stap 3: Afwerking

Maak het natuursteen droog met een doek en verwijder eventueel residu van de diamantpolijstpad. Dit is hoe eenvoudig het zelf polijsten van natuursteen daadwerkelijk is.

Stap 4: Bewaren en onderhoud

Gooi het resterende water uit de emmer en berg je spullen op. De diamantpolijstpads dien je droog te bewaren.

Ben je op zoek naar specifieke instructies voor het polijsten van marmer, graniet of beton? Bekijk dan onze andere stappenplannen hieronder:

●        Zelf marmer polijsten

●        Zelf graniet polijsten

●        Zelf beton polijsten

●        Zelf Belgisch hardsteen polijsten

Nat of droog polijsten van natuursteen?

Het polijsten van natuursteen kan op twee manieren: namelijk nat en droog. Beide methodes hebben unieke voordelen. Je kunt zelf een afweging maken van welke manier jouw voorkeur heeft.

●        Nat polijsten: heeft het voordeel dat de polijstschijf meer stof op kan vangen in het water. Dit zorgt ervoor dat de werkplek schoner is en het werk sneller klaar is.

●        Droog polijsten: heeft het voordeel dat je geen wateroverlast krijgt. Wel is het zo dat er meer stof achterblijft.

Wij bij Polijstweb.nl hebben veel verschillende diamant polijstspads in ons assortiment, voor zowel nat als droog polijsten. Zo kun je eenvoudig aan de slag met natuursteen polijsten met de methode die jij het fijnst vindt!

Wanneer moet je natuursteen polijsten?

Je begint met natuursteen polijsten wanneer het oppervlak dof oogt of er oneffenheden zoals krassen ontstaan. Deze beschadigingen zijn vaak het resultaat van intensief gebruik. Om de levensduur van je natuurstenen oppervlak te verlengen is regelmatig onderhoud een must. We raden aan om bijvoorbeeld een natuurstenen vloer op zijn minst jaarlijks te onderhouden.

Natuursteen polijsten is aan te raden in de volgende gevallen:

●        De vloer is schoongemaakt met foutieve producten die schadelijk zijn voor het natuursteen. Gebruik geen middelen met een te hoge pH waarde, zoals azijn. Natuursteen is niet bestand tegen zuren.

●        Er is per ongeluk gemorst op de vloer en er ontstaan hardnekkige vlekken.

●        Je hebt een nieuw huis gekocht met bestaande natuursteen oppervlakken. Om slijtage te voorkomen is het verstandig om de vloeren en/of muren goed glad te maken.

Dit zijn slechts een paar redenen waarom natuursteen polijsten de tijd waard is!

Verschillende glansgraden

Natuursteen kan verschillende glansgraden hebben. Hoe hoog de glans wordt, hangt vooral af van de kwaliteit van het steen. Wij onderscheiden drie gradaties:

Hoogglans: kan worden aangebracht door fijn te polijsten (korrel 8000). Het zorgt voor een mooi spiegelend en stralend oppervlakte. (bij de juiste werkwijze)
Gezoet of matglans: ontstaat door te verzoeten (laatste fase van het polijst proces). Deze soort glans straalt en reflecteert het minst door het gebruik van heel grove diamanten (korrel 1500/3000).
Satijn- of zijdeglans: zit qua glans tussen hoogglans en matglans in. Polijsten wordt gedaan met grovere diamanten (korrel 3000).
Zo zijn er dus verschillende glansgraden als het gaat om natuursteen polijsten. Bedenk eerst waar je voorkeur ligt en selecteer dan één van onze schijven met de bijpassende korrelgrootte!

Zelf natuursteen polijsten doe je met Polijstweb.nl

Ben je van plan om zelf je natuurstenen vloer, muur, vensterbank of aanrechtblad te gaan polijsten? Kijk dan niet verder. Polijstweb.nl biedt alle benodigdheden op het gebied van natuursteen polijsten. Met de diamantschijven en machines van Polijstweb.nl houd jij je vloer schoon en glanzend! Bestellen kan online via onze webshop. Is je bestelling meer dan 50 euro? Dan verzenden wij het gratis!

Wij zijn dé expert op het gebied van polijsten. Dus heb jij nog vragen over zelf natuursteen polijsten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder. Natuursteen polijsten is niet lastig, als je maar het juiste gereedschap hebt.