Facebook Pixel

Wegens de geboorte van ons kindje ben ik tijdelijk alleen beschikbaar voor orderverwerking om de levertijden te waarborgen. Telefonisch niet bereikbaar. Ik reageer zo snel mogelijk op e-mails en whatsapp berichten

Glas Coating

Glascoating


Glascoating laat je autolak glanzen als glas! Vuilafstotend, kraswerend en een prachtig kleurresultaat. De professionele garage-eigenaar koopt zijn glascoating bij Polijstweb.nl!

Filter
Van laag naar hoog sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van laag naar hoog sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is glascoating?

Glascoating is een type autocoating met een diep glanzend resultaat. Hiermee bescherm je je autolak en velgen tegen microscopische krasjes en schadelijke stoffen, zodat hij er stralend nieuw uit blijft zien. Sterker nog: van deze coating krijgt je auto een ongekende glans, die lang blijft zitten.

De reden dat het product zo wordt genoemd, is dat het laagje bestaat uit siliciumdioxide (SiO2). Dit materiaal vormt de basis van veel soorten glas. In feite breng je dus een glasachtig laagje op je auto aan als je kiest voor glascoating.

Glascoating of keramische coating?

In ons assortiment vind je zowel glascoating als keramische coating. Beide producten lijken veel op elkaar, maar verschillen in de chemische opbouw. Zo bestaat de coating van glas uit siliciumdioxide (SIO2) en een keramische coating uit siliciumcarbide (SiC). Het aanbrengen van de glasvariant is te omschrijven als het aanbrengen van een beschermende sticker op je auto. In deze coating zit een hars die zich aan de lak van je auto hecht. De hechting van de keramische variant vindt plaats op moleculair niveau en is daarmee nog beter verbonden. 

Welke delen van mijn auto kan ik glascoaten?

Glascoating is geschikt voor de onderdelen van je auto die gelakt zijn of uit kunststof bestaan. In tegenstelling tot wat de naam suggereert mag je het níet aanbrengen op je autoruiten of andere glazen onderdelen, die hierdoor beschadigd zouden kunnen raken. De carrosserie, koplampen en velgen van je auto kun je allemaal zeker glascoaten.

Zelf glascoating aanbrengen

Glascoating wordt als middel vooral aanbevolen voor professionals. Voor particulieren is het minder geschikt, omdat de auto van tevoren zeer goed gepolijst en gereinigd moet worden om de coating goed te laten hechten.

De voorbereiding

Wil je het als particulier zelf doen, zorg er dan voor dat je de coating gebruikt op droge oppervlakken die je goed hebt schoongemaakt. Alle vastzittende vervuiling moet van de auto worden verwijderd. Na het wassen van de auto moet deze gepolijst worden en volledig ontvet met een cleaner.

Tot slot is het van groot belang dat je de auto ontvet. Door een ontvetter [1] te gebruiken weet je zeker dat alle resten van het polijstmiddel en eventuele andere producten van de lak verwijderd zijn. Zo zorg je voor een optimale hechting tussen de coating en de lak. 

Het aanbrengen van auto glascoating

Na het grondig reinigen en ontvetten van je auto is het tijd om de glascoating aan te brengen. Voor het mooiste resultaat is het belangrijk dat je de meegeleverde handleiding van de glascoating goed leest. De droogtijd van de producten kan namelijk verschillen. Met deze droogtijd wordt de tijd aangegeven binnen hoeveel minuten de coating moet worden afgenomen. 

De coating breng je aan met een applicatorblokje en een suède doekje. Na het secuur aanbrengen haal je de coating na de aangegeven tijd er grondig af met schone microvezeldoeken. Wij raden aan om te werken met meerdere doeken om zeker te weten dat je geen krasjes maakt. Door het uitharden van de coating kunnen er namelijk kleine deeltjes in het doekje nestelen.

Lees voor uitgebreide instructies altijd de meegeleverde handleiding van de glascoating die je koopt in onze webshop.

Glascoating kopen bij Polijstweb

Glascoating voor je auto bestel je eenvoudig online bij Polijstweb. Toch kunnen we ons goed voorstellen dat je nog vragen hebt! Als je meer wilt weten over een specifiek product, vergeet dan niet de bijbehorende productomschrijving te lezen. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact met ons op via 0517-433660. We helpen je graag!

Bovendien is verzending bij ons altijd gratis vanaf € 50, dus heeft jouw auto nog een polijstbeurt nodig? Sla dan in en bespaar! Kies voor een langdurige bescherming en bestel vandaag een glascoating!