Facebook Pixel

Auto Interieur Reinigen

Hoe moet ik mijn auto interieur reinigen?

Wil je zelf je auto interieur reinigen? Wij hebben een stappenplan voor je geschreven, waarmee jij het maximale uit het schoonmaken van je auto interieur haalt. Dit doe je door simpelweg tijdens het interieur reinigen van je auto onze 8 stappen te volgen. Alles wordt haarfijn uitgelegd en als bonus ontvang je ook nog eens experttips voor het reinigen van de binnenkant van je auto, zodat je interieur niet alleen straalt, maar ook nog eens heerlijk fris ruikt!

Heb jij het interieur van je auto al vele malen vakkundig gereinigd en ben je eigenlijk op zoek naar onze reinigingsproducten? Bekijk dan direct onze A-merk producten!

Auto interieur reinigen

 1. Verwijder rommel
 2. Start bij het dashboard
 3. Ga over op de middenconsole
 4. Reinigen van de autoruiten
 5. Autostoelen reinigen
 6. Vergeet de autodeuren niet
 7. Vloerbekleding stofzuigen
 8. Ventilatieroosters, kleine hoekjes en gaatjes

Benodigdheden:

 • Stofzuiger met hulpstukken
 • 2 microvezeldoeken
 • Milde allesreiniger / All Purpose Cleaner
 • Dashboard dresser
 • Autobekleding reiniger
 • Wasborstel
 • Kwastje
 • Verlengsnoer

Toelichting voordat je start

In geval je automatten hebt kun je ze na de eerste stap uitkloppen, stofzuigen en met een hogedrukreiniger schoonmaken. Hierna kunnen ze aan de kant worden gelegd en na de reinigingsbeurt weer in de auto worden geplaatst.

Auto interieur reinigen In 8 eenvoudige stappen

Wij hebben de 8 stappen voor je op papier gezet, zodat je precies weet in welke volgorde je het beste te werk kunt gaan, om daarmee grondig je auto interieur te reinigen. Hier valt natuurlijk ook het reinigen van de autokleding en autostoelen onder. Wanneer je dit overslaat verricht je half werk en daar doen we het natuurlijk niet voor. Lees snel de stappen door en zorg ervoor dat je auto er van binnen weer als nieuw uitziet!

1. Verwijder rommel

De eerste stap bij het reinigen van je auto interieur is het verwijderen van alle rommel. Lege waterflesjes, plastic snoepverpakkingen, chipszakken, je snapt het wel. Pak voor het gemak de vuilniszak erbij.

2. Start bij het dashboard

Aangezien het vuil van je dashboard op de vloer terechtkomt is het verstandig om, net als bij het auto wassen, van boven naar beneden te werken. Je dashboard is een goed startpunt en dient met een microvezeldoek schoongemaakt te worden. Gebruik bij het schoonmaken een milde allesreiniger, ook wel bekend als een all purpose cleaner (APC).

Het voordeel van een microfiberdoek is dat het effectief vuil verwijdert, maar ook veel vocht kan absorberen. Daarnaast is zo’n doek ook nog eens zacht voor het materiaal en veroorzaakt het geen krassen.

Nadat alles is uitgewreven dient je dashboard beschermd te worden met een dashboard dresser. Deze kan ook met een microvezeldoek worden aangebracht en moet goed worden uitgesmeerd.

3. Ga over op de middenconsole

De middenconsole kan eerst eventueel gestofzuigd worden met een kleine zuigmond, voordat over wordt gegaan op de microvezeldoek. Net als bij je dashboard dien je ook bij je middenconsole een milde allesreiniger te gebruiken.

4.  Reinigen van de autoruiten

Het hoofddoel van het reinigen van je autoruiten is niet om de binnenkant van je auto er weer als nieuw uit te laten zien, maar om je veiligheid tijdens het autorijden te bevorderen. Vieze autoruiten hebben namelijk tot gevolg dat jij minder zicht hebt op wat er zich om je heen afspeelt en kunnen daardoor gevaarlijke situaties creëren. Gebruik bij het schoonmaken van je autoruiten en speciale ruitenreiniger, die je op het glas spuit. Vervolgens wrijf je met een schone microvezeldoek de ruit droog.

Experttip: Gebruik geen normale doek voor het reinigen van je autoruiten. Een microvezeldoek is namelijk zachter dan een doorsnee doek en veroorzaakt geen krassen.

5. Autostoelen reinigen

De volgende stap is het reinigen van de autostoelen. De volgorde waarin dit het beste kan worden gedaan is door te starten met stofzuigen, waarmee kruimels, zand en stofresten worden verwijderen. Vervolgens gebruik je, afhangende van het materiaal (leer of stof), een speciale autobekleding reiniger voor het verwijderen van de vlekken.

Spuit de autobekleding reiniger op de vlek en laat het even intrekken. Hierna kun je met een microvezeldoek het vuil afnemen. Gaat het om een hardnekkige vlek? Dan voldoet een microfiberdoek niet en dient een wasborstel gebruikt te worden. Maak het vuil los met de borstel en neem het af met een microvezeldoek. 

6. Vergeet de autodeuren niet

Autodeuren worden nogal eens vergeten. Zorg ervoor dat je een microvezeldoek en een milde allesreiniger gebruikt. Gebruik daarnaast een stofzuiger met een smalle zuigmond voor het portiervak.

Direct onze reinigingsproducten bekijken? Shop hier!

7. Vloerbekleding stofzuigen

De volgende stap is het stofzuigen van de vloerbekleding. Vergeet daarom niet een verlengsnoer mee te nemen. Met deze stap ben je bijna aan het eind gekomen van het reinigen van je interieur. Zorg er daarom voor dat ook dit grondig gebeurt, zodat je achteraf geheel voldaan van een schoon auto interieur kunt genieten.

Ga door tot alle stof- en vuildeeltjes zijn opgezogen. Handig hierbij is een stofzuiger met hulpstukken, omdat deze verschillende koppen biedt waarmee je op elk plekje kunt komen. Vergeet overigens ook de bagageruimte niet te stofzuigen. Hier kan zich namelijk na een tijd ook flink wat stof verzamelen.

Experttip: Gebruik een zuigmond met borstel, omdat je met een normale kop de bekleding kunt beschadigen.

8.Ventilatieroosters, kleine hoekjes en gaatjes

Vergeet tot slot ook de ventilatieroosters, kleine hoekjes en gaatjes niet schoon te maken. Hier kan je een kwastje voor gebruiken, waarmee je eenvoudig bij elk plekje kunt komen.

Extra stap: Ontgeuren van het interieur

Is je auto interieur weer helemaal gereinigd, maar heb jij toch nog het gevoel dat je iets niet helemaal fris ruikt? Zorg er dan voor alle plekjes nogmaals grondig worden gecheckt op etensresten en viezigheid. Is alles brandschoon? Dan komt de geur waarschijnlijk uit de bekleding.

Check waar in de bekleding de geur vandaan komt en spuit hier een speciale geurverwijderaar op. Dit middel zorgt ervoor dat de geur wordt geneutraliseerd. Zet tot slot de puntjes op de ‘i’ met autoparfum.

Experttip: Laat na verloop van tijd ook je interieurfilter vervangen.

Vakkundig je auto interieur gereinigd met Polijstweb

Is jouw autobekleding en overig interieur aan een reinigingsbeurt toe? Polijstweb helpt je hier graag bij door het bieden van A-merk reinigingsmiddelen. Hiermee zorg jij ervoor dat je interieur glanst, in hygiënische topstaat verkeert en je vrienden weer graag bij jou in de auto zitten. Bestellen gaat bij ons snel en eenvoudig, waarna je de producten spoedig in huis hebt!

Voor verdere vragen kun je ons natuurlijk altijd bellen. Wij staan je graag te woord en beantwoorden al je vragen over hoe je jouw auto interieur reinigt.

Filter
Van laag naar hoog sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van laag naar hoog sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst