Hoe polijst je aluminium

Hoe polijst je aluminium?

Hieronder volgt een handleiding om aluminium te polijsten met een machine, zoals een boormachine of rechte slijper.

Streef je naar perfectie? Dan raden we een roterende of een excentrische polijstmachine aan. Met beide soorten polijstmachines kun je zelf professioneel aluminium polijsten.

Aluminium polijsten is niet moeilijk. Omdat aluminium een relatief zachte metaal soort is, kan men met weinig inspanning snel een glanzend resultaat behalen.

Naast dat gepolijst aluminium er mooi uit ziet heeft het ook nog andere voordelen. Het zorgt ervoor dat het aluminium beter beschermt wordt tegen vuil en weersinvloeden. Omdat het gepolijste aluminium erg glad is kan vuil er minder goed op hechten, u hoeft het aluminium na het polijsten af en toe eens op te poetsen met een metaal poets zoals Belgom, Peek of Unipol.

Maar hoe polijst je aluminium.

STAP 1 - Schuren / Voorwerk

Nieuw of glad aluminium heeft bijna geen voorwerk nodig maar bijvoorbeeld bij brommer, motor of auto onderdelen is dit een ander verhaal. Hier zitten vaak beschadigingen in het aluminium of zit er oxidatie op de onderdelen.

Het beste is om dit eerst te schuren. Schuur de oxidatie of beschadigingen uit het aluminium, afhankelijk van de diepte van de beschadiging is het aan te bevelen om te beginnen met een korrel 120. Daarna kunt u opbouwen tot korrel 180-240-320-400, hierna zou u al kunnen beginnen met polijsten.

Indien gewenst zou er nog verder kunnen worden geschuurd met waterproof schuurpapier, dit is niet noodzakelijk om tot een glanzend resultaat te komen maar geeft vaak wel een beter eindresultaat omdat het voorwerk beter is gedaan.

STAP 2 - Voorpolijsten

Voorpolijsten kan met 2 verschillende producten gedaan worden .

 1. Met een sisal katoen schijf in combinatie met een groene pasta. Deze combinatie word veel gebruik door klanten die niet de tijd willen nemen om veel te schuren. De sisal katoen schijf met de groene polijstpasta haalt beschadigingen, oxidatie of een giethuid weg in no-time. Ook krassen vanaf korrel 240/320.
 2. Met een katoen polijstschijf in combinatie met een bruine pasta. Deze combinatie kan gebruikt worden na het schuren tot korrel 400. Ook is het de stap die moet gedaan worden na de combinatie van sisal/katoen en de groene polijstpasta.

Wanneer de polijstschijf in de machine is gemonteerd laat u de schijf draaien op 4000-4500 RPM met 100 mm schijven en 3500/4000 RPM 150 mm schijven.

Houd vervolgens het polijstbroodje tegen de schijf aan, de pasta zal door de wrijving(warmte) gaan hechten in de doek.

Zorg ervoor dat het aluminium constant in beweging is en blijf niet te lang op één punt om spoorvorming te voorkomen.

Ontvet vervolgens het aluminium met een ontvetter en verwijder achtergebleven residu.

STAP 3 - Afwerking

Glanspolijsten is de laatste stap om tot een glimmend stuk aluminium te komen.

Gebruik hiervoor de zachte flanel polijstschijf in combinatie met de blauwe of witte polijstpasta.

Werk op dezelfde manier als bij het voorpolijsten. Neem na het polijsten het aluminium af met een droge zachte doek en geniet van het behaalde resultaat.

 

Hieronder een aantal basis producten die u nodig heeft om aluminium te polijsten.

Voor alle producten om aluminium te polijsten klik dan hier

 

VIDEO INSTRUCTIESBOODSCHAPPENLIJSTJE

 

Hoe polijst je aluminium?

Hieronder volgt een handleiding om aluminium te polijsten met een machine, zoals een boormachine of rechte slijper.

Streef je naar perfectie? Dan raden we een roterende of een excentrische polijstmachine aan. Met beide soorten polijstmachines kun je zelf professioneel aluminium polijsten.

Aluminium polijsten is niet moeilijk. Omdat aluminium een relatief zachte metaalsoort is, kan men met weinig inspanning snel een glanzend resultaat behalen.

Naast dat gepolijst aluminium er mooi uitziet heeft het ook andere voordelen. Zo zorgt het polijsten voor een betere bescherming tegen vuil en weersinvloeden. Gepolijst aluminium is namelijk erg glad, waardoor vuil er minder goed op hecht. Na het polijsten dient het materiaal af en toe opgepoetst te worden met een metaalpoets, zoals de SJP Metal Polish, Belgom, Peek of Unipol. Het volledige stappenplan voor het polijsten van aluminium volgt hieronder.

STAP 1 - Schuren / Voorwerk

Nieuw of glad aluminium heeft bijna geen voorwerk nodig. Bij bijvoorbeeld brommer-, motor- of auto onderdelen is dit een ander verhaal. Hier zitten vaak beschadigingen in het aluminium, of tref je oxidatie op de onderdelen. Vandaar dat de aluminium onderdelen geschuurd dienen te worden, alvorens je overgaat op het polijsten.

In een dergelijke situatie start je dus met het schuren van de aluminium onderdelen. Oxidatie of beschadigingen dienen aangepakt te worden. Welke korrel je daarvoor nodig hebt hangt af van de diepte van de beschadigingen. Ons advies luidt om te beginnen met korrel 120. Daarna kun je opbouwen tot korrel 180- 240- 320- 400. Hierna zou je kunnen beginnen met het polijsten van het aluminium.

Indien gewenst kun je blijven schuren met waterproof schuurpapier. Dit is echter niet noodzakelijk om tot een glanzend resultaat te komen, maar geeft wegens het voorwerk vaak wel een beter eindresultaat.

STAP 2 - Voorpolijsten aluminium

Het voorpolijsten van aluminium onderdelen kan met 2 verschillende producten gedaan worden .

 1. Met een sisal katoen schijf in combinatie met een groene pasta. Deze combinatie wordt veel gebruikt door klanten die niet de tijd willen nemen om veel te schuren. De sisal katoen schijf met groene polijstpasta haalt beschadigingen, oxidatie of een giethuid weg in no-time. Ook krassen in aluminium kunnen verwijderd worden vanaf korrel 240/320.
 2. Met een katoenen polijstschijf in combinatie met een bruine pasta. Deze combinatie kan gebruikt worden na het schuren tot korrel 400. Ook is het de stap die volgt na de combinatie van sisal/katoen en de groene polijstpasta.
  Wanneer de polijstschijf in de machine is gemonteerd laat je de schijf draaien op 4000-4500 RPM met 100 mm schijven en 3500/4000 RPM 150 mm schijven.

Houd vervolgens het polijstbroodje tegen de schijf aan. De pasta zal door de wrijving (warmte) gaan hechten in de doek.

Zorg ervoor dat het aluminium constant in beweging is en blijf niet te lang op één punt om spoorvorming te voorkomen.

Ontvet vervolgens het aluminium met een ontvetter en verwijder achtergebleven residu.

STAP 3 - Aluminium afwerken

Glanspolijsten is de laatste stap om tot een glimmend stuk aluminium te komen.

Gebruik hiervoor de zachte flanel polijstschijf in combinatie met de blauwe of witte polijstpasta.

Werk op dezelfde manier als bij het voorpolijsten. Neem na het polijsten het aluminium af met een droge zachte doek en geniet van het behaalde resultaat.

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-24 van 37

Pagina
per pagina
 1. SJP Protective Metal Polish 225 Gr
  Waardering:
  95%
  € 15,95
 2. NIEUW
 3. SJP Polijstset 100 mm 6 delig
  Waardering:
  100%
  € 27,95
 4. -20%
  NIEUW
  Professionele Polijstset Aluminium 150 mm
  Waardering:
  100%
  Normale prijs € 49,95 Speciale prijs € 39,95
 5. -20%
  Polijstpasta set aluminium en non ferro metalen small
  Normale prijs € 4,95 Speciale prijs € 3,95
 6. Satineerset 100 mm
  € 24,95
 7. -25%
  NIEUW
  Polijstset aluminium 125mm 5 delig basis
  Normale prijs € 39,95 Speciale prijs € 29,95
 8. Satineerset 150 mm
  € 34,95
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-24 van 37

Pagina
per pagina