Hoe polijst je aluminium

How to aluminium polijsten

Hieronder volgt een handleiding om aluminium te polijsten met een machine zoals een boormachine of rechte slijper.

Aluminium polijsten is niet moeilijk, omdat aluminium een relatief zachte metaal soort kan men met weinig inspanning snel een glanzend resultaat behalen.

Naast dat gepolijst aluminium er mooi uit ziet heeft het ook nog andere voordelen, het zorgt ervoor dat het aluminium beter word beschermt tegen vuil en weersinvloeden. Omdat het gepolijste aluminium erg glad is kan vuil er minder goed op hechten, u hoeft het aluminium na het polijsten af en toe eens op te poetsen met een metaal poets zoals Belgom, Peek of Unipol.

Maar hoe polijst je aluminium?

Let op: Zorg ervoor dat uw mond en ogen goed beschermd zijn en dat loshangende kleding niet in de machine terecht kan komen. Bij de eerste fase van het polijsten komen draden los van de schijf draag hiervoor altijd een veiligheidsbril. Bij sisal schijven komen er redelijk wat losse draden los

Let op: Neem de tijd en ga met beleid te werk. 

 

Stap 1

Schuren/voorwerk

Nieuw of glad aluminium heeft bijna geen voorwerk nodig maar bijvoorbeeld bij brommer, motor of auto onderdelen is dit een ander verhaal, hier zitten vaak beschadigingen in het aluminium of er zit oxidatie op de onderdelen.

Het beste is om dit eerst te gaan schuren. Schuur de oxidatie of beschadigingen uit het aluminium, afhankelijk van de diepte van de beschadiging is het aan te bevelen om te beginnen met een korrel 120. Daarna kun je opbouwen tot korrel 180-240-320-400, hierna zou je al kunnen beginnen met polijsten.

Indien gewenst zou er nog verder kunnen worden geschuurd met waterproof schuurpapier, dit is niet noodzakelijk om tot een glanzend resultaat te komen maar geeft vaak wel een beter eindresultaat omdat het voorwerk beter is gedaan.

Stap 2

Voorpolijsten

Voorpolijsten kan met 2 verschillende producten worden gedaan.

  1. Met een sisal katoen schijf in combinatie met een groene pasta, deze combinatie word veel gebruik door klanten die niet de tijd willen nemen om veel te schuren. De sisal katoen schijf met de groene polijstpasta haalt beschadigingen, oxidatie of een giethuid weg in no-time. Ook krassen vanaf korrel 240/320
  2. Met een katoen polijstschijf in combinatie met een blauwe pasta, deze combinatie kan worden gebruikt na het schuren tot korrel 400. Ook is het de stap die moet worden gedaan na de combinatie van sisal/katoen en de groene polijstpasta.

Wanneer de schijf in de machine is gemonteerd laat je de schijf draaien op 4000-4500 RPM met 100 mm schijven en 3500/4000 RPM 150 mm schijven.

Houd vervolgens het polijstbroodje tegen de schijf aan, de pasta zal door de wrijving(warmte) gaan hechten in de doek.

Zorg ervoor dat het aluminium constant in beweging is en blijf niet te lang op één punt om spoorvorming te voorkomen.

Ontvet vervolgens het aluminium met een ontvetter, en verwijder achtergebleven residu.

Stap 3

Glanspolijsten

Glanspolijsten is de laatste stap om tot een glimmend stuk aluminium te komen.

Gebruik hiervoor de zachte flanel polijstschijf in combinatie met de blauwe of witte polijstpasta.

Werk op dezelfde manier als bij het voorpolijsten, neem na het polijsten het aluminium af met een droge zachte doek en geniet van het behaalde resultaat.

 

Hieronder een aantal basis producten die je nodig hebt om aluminium te polijsten.

Voor alle producten om aluminium te polijsten klik dan hier

Indien je meer vragen hebt, of je kennis wilt delen met andere word dan lid van ons polijstforum op facebook

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe informatieve filmpjes abboneer dan op ons youtube kanaal

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
© 2017 Lexpro ICT