Facebook Pixel

Hoe Koplampen polijsten

Koplampen polijsten met de hulp van Polijstweb.nl

Tegenwoordig worden koplampen vaak gemaakt van kunststof. Het nadeel hiervan is dan na verloop van tijd deze kunststof koplampen dof kunnen worden door UV straling en zure regen. Dit is niet alleen erg lelijk, maar ook erg onveilig. Het zicht wordt er namelijk steeds slechter van en de kans bestaat dan dat deze koplampen niet meer door de APK Keuring komen. Een nieuwe set koplampen kost al snel honderden euro`s. Het laten polijsten van de koplampen kost ook al snel zo`n €50 per koplamp. Kun je dit zelf doen? Het antwoord is JA!

Wil je zelf Koplampen gaan polijsten?

Wil je zelf de koplampen van jouw auto polijsten? Hieronder volgt een stappenplan om koplampen zelf te gaan polijsten. Je kunt op verschillende manieren polijsten. Je kunt koplampen handmatig polijsten, met een boormachine of met een polijstmachinePolijstweb.nl heeft enorm veel ervaring op het gebied van polijsten en hebben daarom een stappenplan voor jou opgesteld!

Hoe polijst je koplampen?

Hoe je precies koplampen moet polijsten is een beetje afhankelijk van het type polijstsetje dat je gaat gebruiken. We raden wel aan gewoon de handleiding van de aangekochte polijstset te handhaven. Er zijn namelijk diverse polijstsetjes voor het polijsten van koplampen en dus zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Hieronder vind je een algemeen stappenplan dat hoe dan ook werkt

Koplampen polijsten, zo doe je dat!

Benodigdheden

 • Plantenspuit
 • Maskeertape
 • Schuurpapier
 • Polijstmiddel
 • Polijstpads
 • Bescherming
 • Boormachine of polijstmachine
 • Handhouders voor handmatig polijsten
 • Microvezeldoek

STAP 1

Ontvetten en reinigen van de koplampen
Voordat je begint met het polijsten van jouw koplampen is het aan te raden de koplamp eerst goed te reinigen. Zo voorkom je dat er vervuiling in de schuur of polijstschijven gaat zitten. En verklein je de kans op onnodig schade te maken. Gebruik hiervoor een goede ontvetter die vervuiling, vet of siliconen van de koplamp verwijdert. En gebruik eventueel een goede autoklei voor het dieptereinigen

STAP 2

Afplakken gelakte delen
Voordat je begint met schuren of polijsten is het aan te raden alle gelakte delen rondom de koplamp volledig af te plakken. Gebruik hiervoor een maskeertape. Je wilt natuurlijk niet dat je met een stukje schuurpapier een kras of plek maakt op de lak. Ook is het aan te raden de motorkap een beetje omhoog te doen of in zijn geheel open te zetten.

STAP 3

Ontvetten en reinigen van de koplampen
Voordat je begint met het polijsten van jouw koplampen is het aan te raden de koplamp eerst goed te reinigen. Zo voorkom je dat er vervuiling in de schuur of polijstschijven gaat zitten. En verklein je de kans op onnodig schade te maken. Gebruik hiervoor een goede ontvetter die vervuiling, vet of siliconen van de koplamp verwijdert. En gebruik eventueel een goede autoklei voor het dieptereinigen

STAP 4

Koplamp voor polijsten met vilt
Wanneer je klaar bent met schuren wordt het tijd om te gaan polijsten. Hiervoor kun je een vilt polijstpad als eerste stap gebruiken in combinatie met een grof polijstmiddel. Neem na het polijsten het residu af met een microvezeldoek.

STAP 5

Koplamp helder polijsten
Nu de koplamp goed is voorbewerkt wordt het tijd om deze weer compleet helder te maken met de laatste polijststap. Gebruik hiervoor een foam polijstpad of een microvezel polijstpad. Dit in combinatie met een medium tot fijn polijstmiddel. Blijf net zo lang polijsten tot de koplamp volledig helder is. En geniet van het resultaat!

STAP 6

Koplamp beschermen tegen UV straling
Nu de koplamp in zijn geheel gepolijst is het absoluut aan te raden deze goed te gaan beschermen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een wax dan zal dit enkele weken bescherming bieden. Een spray coating heeft vaak een bescherming van enkele maanden. De beste manier is om een coating aan te brengen. Deze blijft vaak een aantal jaar zitten en hoef je geen zorgen meer te maken dat deze opnieuw gaat verkleuren. Welke bescherming je ook aanbrengt. Zorg ervoor dat het oppervlak na het polijsten volledig is ontvet. Zo blijft een beschermlaag het beste zitten.


Professioneel Koplampen polijsten met polijstweb.nl
Ben je van plan om zelf de koplampen van jouw auto te gaan polijsten? Bij polijstweb.nl vind je alle soorten materialen om jouw koplampen weer helder en veilig te krijgen. We verkopen niet alleen de koplampen polijstset, maar ook veel losse producten zoals schuurschijven, polijstschijven en polijstmiddel. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor producten om je koplamp zelf te coaten! Heb je vragen over de meest geschikte koplampen polijstset? Neem dan contact met ons op! Veel gestelde vragen vind je hieronder.

FAQ

Kun je koplampen polijsten met tandpasta?

We hebben het vaker gelezen. Koplampen polijsten met tandpasta. We zullen het niet aanraden. Tandpasta heeft een hele fijne korrel en is ontwikkeld om tanden te reinigen en bevatten vaak zuren om de tanden wat witter te maken. Maar is niet geschikt voor het polijsten van koplampen. De zuren kunnen het kunststof aantasten waardoor de koplampen steeds sneller dof worden. Het is daarom aan te raden om iets te gebruiken dat speciaal is ontwikkeld voor auto`s of kunststof.

Met welke korrel koplampen schuren?

Afhankelijk van hoe erg de schade is of hoe dof de koplampen zijn geworden begin je vaak met korrel 1000 en werk je na met korrel 1500 en korrel 2000. Soms is het nodig om zelfs nog grover te schuren met bijvoorbeeld korrel 800

Waarom worden koplampen geel of dof?

Koplampen zijn tegenwoordig gemaakt van kunststof. Deze zijn gevoeliger voor UV straling, vervuiling of zure reinigingsproducten zoals vaak die van een carwash. De coating die standaard op de koplampen zit zal daardoor worden aangetast en na verloop van tijd de beschermende kracht verliezen.

Hoe lang blijven koplampen goed na het polijsten?

Wanneer je koplampen hebt gepolijst zullen deze een behoorlijke tijd goed blijven. Mits je niet vaak door een wasstraat gaat. Wil je langer genieten van heldere koplampen na het polijsten? Gebruik een coating en behandel de auto met pH neutrale producten.

Kan ik aluminium behandelen tegen oxidatie?

Ja, het is zeker mogelijk en ook verstandig om aluminium te beschermen tegen oxidatie. Aluminium is namelijk een zachte metaalsoort, waardoor het sneller oxideert. Vaak wordt hier een beschermende metaalpoets voor gebruikt, zoals de SJP Metaalpoets met ingebouwde sealant. Gaat het om niet gepolijst aluminium? Dan kun je ook voor kiezen om het aluminium van een blanke lak te voorzien. Zorg er dan wel voor dat het materiaal eerst even goed ontvet wordt. Blanke lak aanbrengen op gepolijst aluminium raden we overigens niet aan. Voor het polijsten van aluminium wordt vet gebruikt, dat in de poriën van het aluminium terechtkomt, waardoor de lak minder kan hechten. Een oplossing zou zijn om te ontvetten, maar dit zal ten koste gaan van de glans. Daar komt nog bovenop dat de lak zelf ook nog de glans in mindering brengt, waardoor het aluminium niet meer tot hoogglans kan worden gebracht.

Wat is de beste koplamp polijstset?

Wij hebben verschillende soorten polijstsetjes voor het polijsten van koplampen. We verkopen setjes van topmerken zoals Meguiars Quixx, Autoglym, Turtle wax, Autosol, Sonax en ons eigen Polijstweb, huismerk. Al onze setjes komen met gebruiksaanwijzing en zijn gemakkelijk in gebruik!

Hoe koplampen beschermen na polijsten?

Wanneer je eenmaal de koplampen hebt gepolijst wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk goed houden. Het beste kun je hiervoor een coating gebruiken die hecht op kunststoffen. We hebben diverse merken met koplampen coating zoals FX Protect, Autoglanz en Sonax. Makkelijk zelf aan te brengen.

BOODSCHAPPENLIJSTJE

Filter
Van laag naar hoog sorteren

10 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. -73%
  Toevoegen om te vergelijken
  Palm Holder 75 mm OP=OP
  Normale prijs € 7,50 Speciale prijs € 2,00 € 1,65
 2. Toevoegen om te vergelijken
 3. Toevoegen om te vergelijken
  Turtle wax Koplampen polijstset
  € 19,95 € 16,49
 4. Toevoegen om te vergelijken
  Quixx Koplampen polijstset
  € 19,95 € 16,49
 5. Toevoegen om te vergelijken
  Autosol Koplampen Polijstset
  € 22,95 € 18,97
Filter
Van laag naar hoog sorteren

10 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst