Facebook Pixel

Werkwijze polijsten

Dagelijks krijgen wij van klanten de vraag of worden er op forums veel vragen gesteld over: " Hoe moet ik metaal, RVS of aluminium polijsten?".  Dat is voor ons de reden geweest om deze richtlijnen op de website te plaatsen.

Hieronder de richtlijnen betreffende het polijsten van metalen.

Werkwijze:

1. Schuur het onderdeel van grof naar fijn tot ongeveer korrel 320/400. Daarna zou u eventueel nog met een waterproof schuurpapier na kunnen schuren voor een glad resultaat. Hoe fijner, hoe beter het eindresultaat. Dit is voor vrijwel alle metalen gelijk. Alleen voor koper of messing niet te grof beginnen, omdat dit vrij zacht is. Wellicht kunt u met koper of messing direct beginnen met polijsten, indien er niet te veel krassen op zitten..

2. Begin met voorpolijsten. Houd het polijstbroodje tegen de doek of andersom. De pasta zal zich gaan hechten aan de doek. De pasta verdeeld zich goed op het moment dat het onderdeel warm begint te worden. Zorg ervoor dat u de polijstsrichting af en toe afwisselt om spoorvorming te voorkomen.

3. Het is vaak het beste om het onderdeel eerst te ontvetten. Dit kan met een remreiniger of ontvetter. De pasta, gebruikt voor het voorpolijsten, zal strepen op de hoogglans finisch achterlaten, omdat deze groffer is dan de hoogglans pasta.

4. Nu kunt u gaan na/hoogglanspolijsten. Hiervoor geldt ook, zorg ervoor dat de polijstrichting af en toe wordt afgewisseld.

5. Neem alles af met een schone poetsdoek.

Onderhoud:

Mooi houden en beschermen van gepolijst metaal kunt u doen met Belgom, Peek of Unipol metaal poets.

Tot slot:

Ga ten allen tijde met verstand te werk en denk om uw veiligheid en gezondheid. Onderschat niet hoe gevaarlijk het kan zijn wanneer u onzorgvuldig met de materialen in combinatie met machines om gaat Ga niet te hoog in toeren met de polijstschijven in de boormachine of rechte slijper. Maximaal diameter 150 mm en maximaal toeren met deze machines is 4500. Gebruik altijd bescherming voor uw lichaam en denk om loshangende kleding, sieraden of haren. Het roekeloos omgaan met de materialen kan serieuze verwondingen veroorzaken.

Voor het vakkundig polijsten van autolak, motorlak of een boot, raden wij je aan een roterende of een excentrische polijstmachine te gebruiken. Met beide soorten polijstmachines laat je elk oppervlak weer snel glanzen.

Succes met polijsten.

 

Lees meer over aluminium polijsten of over RVS polijsten

How to aluminium polijsten

How to RVS polijsten

Filter
Van laag naar hoog sorteren

8 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. NIEUW
  Toevoegen om te vergelijken
 2. NIEUW
  Toevoegen om te vergelijken
  Professionele Polijstset Aluminium 150 mm
  Waardering:
  100%
  € 42,95 € 35,50
 3. NIEUW
  Toevoegen om te vergelijken
  Aluminium polijstset 100 mm 7 delig Professioneel
  Waardering:
  98%
  € 54,95 € 45,41
 4. Toevoegen om te vergelijken
  Aluminium Polijstset 7 delig 150 mm professioneel
  Waardering:
  100%
  € 69,95 € 57,81
 5. Toevoegen om te vergelijken
  ALUMINIUM polijstset 7 delig 125 mm basic
  Waardering:
  100%
  € 53,95 € 44,59
 6. Toevoegen om te vergelijken
Filter
Van laag naar hoog sorteren

8 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst