Facebook Pixel

Wegens de geboorte van ons kindje ben ik tijdelijk alleen beschikbaar voor orderverwerking om de levertijden te waarborgen. Telefonisch niet bereikbaar. Ik reageer zo snel mogelijk op e-mails en whatsapp berichten

Hoe polijst je brommer of motor onderdelen

Uw brommer onderdelen polijsten werkt eigenlijk hetzelfde als het polijsten van aluminium.

How to aluminium polijsten

Hieronder volgt een handleiding om aluminium te polijsten met een machine, zoals een boormachine of rechte slijper.

Aluminium polijsten is niet moeilijk. Omdat aluminium een relatief zachte metaal soort is, kan men met weinig inspanning snel een glanzend resultaat behalen.

Ben jij alleen tevreden met perfect gepolijste motor onderdelen? Dan raden wij één roterende of een excentrische polijstmachine aan. Met beide soorten polijstmachines kun je alle brommer of motor onderdelen professioneel polijsten en creëer je moeiteloos hoogglans. Voor kleine oppervlakten raden we echter een mini polijstmachine aan, waarmee je zelfs de lastigste plekken kunt bereiken.

Naast dat gepolijst aluminium er mooi uit ziet heeft het ook nog andere voordelen. Het zorgt ervoor dat het aluminium beter beschermt wordt tegen vuil en weersinvloeden. Omdat het gepolijste aluminium erg glad is kan vuil er minder goed op hechten, u hoeft het aluminium na het polijsten af en toe eens op te poetsen met een metaal poets zoals Belgom, Peek of Unipol.

Maar hoe polijst je aluminium.

Stap 1

Schuren/voorwerk

Nieuw of glad aluminium heeft bijna geen voorwerk nodig maar bijvoorbeeld bij brommer, motor of auto onderdelen is dit een ander verhaal. Hier zitten vaak beschadigingen in het aluminium of zit er oxidatie op de onderdelen.

Het beste is om dit eerst te schuren. Schuur de oxidatie of beschadigingen uit het aluminium, afhankelijk van de diepte van de beschadiging is het aan te bevelen om te beginnen met een korrel 120. Daarna kunt u opbouwen tot korrel 180-240-320-400, hierna zou u al kunnen beginnen met polijsten.

Indien gewenst zou er nog verder kunnen worden geschuurd met waterproof schuurpapier, dit is niet noodzakelijk om tot een glanzend resultaat te komen maar geeft vaak wel een beter eindresultaat omdat het voorwerk beter is gedaan.

Stap 2

Voorpolijsten

Voorpolijsten kan met 2 verschillende producten gedaan worden .

  1. Met een sisal katoen schijf in combinatie met een groene pasta. Deze combinatie word veel gebruik door klanten die niet de tijd willen nemen om veel te schuren. De sisal katoen schijf met de groene polijstpasta haalt beschadigingen, oxidatie of een giethuid weg in no-time. Ook krassen vanaf korrel 240/320.
  2. Met een katoen polijstschijf in combinatie met een blauwe pasta. Deze combinatie kan gebruikt worden na het schuren tot korrel 400. Ook is het de stap die moet gedaan worden na de combinatie van sisal/katoen en de groene polijstpasta.

Wanneer de schijf in de machine is gemonteerd laat u de schijf draaien op 4000-4500 RPM met 100 mm schijven en 3500/4000 RPM 150 mm schijven.

Houd vervolgens het polijstbroodje tegen de schijf aan, de pasta zal door de wrijving(warmte) gaan hechten in de doek.

Zorg ervoor dat het aluminium constant in beweging is en blijf niet te lang op één punt om spoorvorming te voorkomen.

Ontvet vervolgens het aluminium met een ontvetter en verwijder achtergebleven residu.

Stap 3

Glanspolijsten

Glanspolijsten is de laatste stap om tot een glimmend stuk aluminium te komen.

Gebruik hiervoor de zachte flanel polijstschijf in combinatie met de blauwe of witte polijstpasta.

Werk op dezelfde manier als bij het voorpolijsten. Neem na het polijsten het aluminium af met een droge zachte doek en geniet van het behaalde resultaat.

 

Hieronder een aantal basis producten die je nodig hebt om aluminium te polijsten.

Voor alle producten om aluminium te polijsten klik dan hier

 

Succes!

Filter
Van laag naar hoog sorteren

7 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van laag naar hoog sorteren

7 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst