Rvs

How to RVS polijsten

Hieronder volgt een handleiding om RVS te polijsten met een machine, zoals een boormachine of rechte slijper.

RVS is een stuk moeilijker te polijsten dan bijvoorbeeld aluminium, maar met de juiste materialen is het mogelijk om dit te laten glimmen als chroom.

Maar hoe polijst je RVS?

Stap 1

Schuren/voorwerk

Het beste is om RVS eerst te schuren. Schuur de beschadigingen en krassen uit het RVS. Afhankelijk van de diepte van de beschadiging is het aan te bevelen om te beginnen met een korrel 120. Daarna kunt u opbouwen tot korrel 180-240-320-400-400+slijpvet hierna zou u al kunnen beginnen met polijsten.

Indien gewenst zou er nog verder kunnen worden geschuurd met waterproof schuurpapier. Dit is niet noodzakelijk om tot een glanzend resultaat te komen, maar geeft vaak wel een beter eindresultaat omdat het voorwerk beter is gedaan.

Stap 2

Voorpolijsten

Voorpolijsten kan met twee verschillende producten gedaan worden.

  1. Met een sisal katoen schijf in combinatie met een groene of grijze pasta. Dit is een goede combinatie voor het polijsten van RVS met als voorbehandeling het schuren tot korrel 400.
  2. Met een katoenschijf in combinatie met een bruine pasta. Dit is een goede combinatie voor RVS dat al erg glad is of in het verleden al eerder is gepolijst.

LET OP!

Bij sisal polijstschijven komen er draden los, dit omdat de sisal die in de schijf is verwerkt gemaakt is van een mat. Door het stansen van deze mat wordt er op het einde van de schijf het patroon verbroken en ontstaan er losse stukjes sisal. Draad daarom altijd een veiligheidsbril

Wanneer de schijf in de machine is gemonteerd laat u de schijf draaien op 4000-4500 RPM met 100 mm schijven en 3500/4000 RPM 150 mm schijven.

Houd vervolgens het polijstbroodje tegen de schijf aan, de pasta zal door de wrijving(warmte) gaan hechten in de doek.

Zorg ervoor dat het RVS of schijf constant in beweging is en blijf niet te lang op één punt om spoorvorming te voorkomen.

Ontvet vervolgens het RVS met een ontvetter en verwijder achtergebleven residu.

Stap 3

Glanspolijsten

Glanspolijsten is de laatste stap om tot een glimmend stuk RVS te komen.

Gebruik hiervoor de zachte flanel polijstschijf in combinatie met roze polijstpasta.

Heeft u een 7-delige set, polijst dan eerst met de katoenschijf en de bruine polijstpasta, daarna ontvetten en vervolgens de flanel schijf met de witte polijstpasta.

Werk op dezelfde manier als bij het voorpolijsten, neem na het polijsten het RVS af met een droge zachte doek en geniet van het behaalde resultaat.

 

Hieronder een aantal producten die je nodig hebt om rvs te polijsten.

Ons uitgebreide assortiment voor het polijsten van rvs vind u hier

 

Succes!

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

per pagina
  1. -30%
    RVS polijstset 100mm 5 delig professioneel Large
    Normale prijs € 49,95 Speciale prijs € 34,95
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

per pagina