Facebook Pixel

Vogelpoep verwijderaar

Het verwijderen van volgelpoep op de auto dient zo snel mogelijk te gebeuren. Zo voorkom je namelijk dat deze gaan inbranden in de autolak. In vogelpoep zitten namelijk vaak bepaalde zuren in die funest kunnen zijn voor de lak van de auto. Het kan permante schade toebrengen wanneer dit niet direct wordt verwijderd. Geeft dit geen kans en bestel vandaag nog de juiste vogelpoep verwijderaar, dan zorgen wij voor een spoedige levering

Filter
Van laag naar hoog sorteren

13 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Toevoegen om te vergelijken
  Autoglanz Multi Reiniger 500 ml
  € 6,95 € 5,74
 2. Toevoegen om te vergelijken
 3. Toevoegen om te vergelijken
 4. -17%
  Toevoegen om te vergelijken
  Autoglanz Smooth Velvet Quick Detailer 500 ml
  Waardering:
  100%
  Normale prijs € 17,95 Speciale prijs € 14,95 € 12,36
 5. Toevoegen om te vergelijken
 6. Autoglanz Zero H20 5 liter
  € 54,95 € 45,41
Filter
Van laag naar hoog sorteren

13 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Vogelpoep verwijderaar kopen

Zoals we hierboven al hebben vermeld is het direct verwijderen van volgelpoep enorm belangrijk om blijvende schade aan de autolak te voorkomen. Laat je volgelpoep langer dan een week liggen? Dan kan het door de zure samenstelling in de lak gaan branden waardoor er permante schade kan ontstaan. De lak kan gaan loslaten waardoor de auto moet worden overgespoten. Voorkom dit en gebruikt daarom tijdig een vogelpoep verwijderaar.

Hoe volgelpoep verwijderen?

Om dit te bepalen moeten we eerst gaan kijken hoe lang de vogelpoep op de lak is blijven zitten. Hier maken we onderscheid tussen of de auto wel of niet gepolijst is of beschermd en hoe lang de volgelpoep heeft kunnen intrekken

Volgelpoep heeft langer dan een week op de auto gezeten.

Dan is het aan te raden om de auto in zijn geheel te wassen. Maak je gebruik van een pre-was zoals een snow foam dan zal het de vogelpoep voor een groot deel al los gaan weken tijdens dit proces. Maak je geen gebruik van een snow foam dan is het wel aan te raden de vogelpoep te behandelen met een cleaner voordat je gaan wassen. Zo kan het product inwerken op de volgelpoep en deze zoveel mogelijk losweken. Ga daarna aan de slag met een autoshampoo en het twee emmer autowas systeem.

Is het ingebrand? Ga dan daarna nog handmatig polijsten. En lees verder

De volgelpoep is net op de lak gekomen en heeft nog niet kunnen inbranden.

Gebruik dan in dit geval een waterless wash of in sommige gevallen kan een Quick-Detailer/Spraywax ook al helpen. Breng het product royaal aan op de vervuilde plek en zorg dat rondom de plek ook voldoende product zit. Pak een microvezeldoek met hoge polen en spray ook daar wat van het product op. Veeg in één richting de vogelpoep van de autolak. Zit er nog steeds volgelpoep herhaal dit proces dan opnieuw. Gebruik steeds een nieuw stuk van de doek en werk altijd in één baan. (ga nooit hard drukken of poetsen!)

De vogelpoep is ingebrand

Wanneer de vogelpoep is ingebrand is het misschien nog te herstellen door te gaan polijsten. Dit is niet altijd meer mogelijk, wanneer de vogelpoep door de blanke lak is gevreten is spuiten vaak nog de enige optie!
Kun je nog polijsten dan dien je natuurlijk vooraf de gehele auto te wassen. Klei vervolgens de vervuilde delen zodat je alle dieptevervuiling uit de lak hebt gehaald. Ga vervolgens de vervuilde plek polijsten. Dit kan met een all-in-one polish of machinaal met een polijstmachine. Soms is het nodig om met heel fijn schuurpapier de plek te schuren om vervolgens te kunnen polijsten.

Ingebrand volgelpoep voorkomen?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom is het belangrijk dat de autolak goed is beschermt zodat vogelpoep niet zo snel de kans krijgt om in te trekken. De beste manier is om de auto vooraf te polijsten en de reinigen zodat de lak optimaal glad is. Daarna is het belangrijk de lak goed te beschermen met een autowax, coating of sealant.

 

Gratis levering vanaf €75

Wacht niet met het verwijderen van vogelpoep, zorg voor een tijdige bestrijding! Producten bestel je snel en eenvoudig op Polijstweb. Wij hebben ons volledige assortiment online en hanteren tevens een korte levertijd. Bovendien is de verzending gratis bij een bestelling vanaf €75.

Heb je nog een vraag die onbeantwoord is gebleven, of wil je misschien advies ontvangen? Bel of mail ons dan gerust. Wij staan je graag te woord en helpen je aan een geschikte vogelpoep verwijderaar.