Facebook Pixel
HD Diamant polijstschijf K8000 creme Ultra Fijn 125 mm

HD Diamant polijstschijf K8000 creme Ultra Fijn 125 mm

HD Diamant polijstschijf K8000 creme Ultra Fijn 125 mm

€ 12,95 € 10,70

Met onze innovatieve HD Diamant pad in korrel 8000 ben je in staat om natuursteen of beton een hoogglans uitstraling te geven. Deze diamant polijstschijf verwijdert krassen vanaf korrel 8000. Met onze HD Diamant polijst systeem ben je in staat om zelf een natuursteen blad of vloer te polijsten tot een absolute hoogglans.
Deze nieuwe generatie Diamant polijstpads werken sneller, beter en gaan veel langer mee dan de traditionele diamant pads.

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
HD.125.CR-CP
Stel zelf voordeelbundel samen
=
Bespaar € 5,03
€ 58,07

Over ons HD Diamant polijstpads systeem

Met ons innovatieve diamantpad polijstsysteem ben je in staat om zelf een betonnen of natuurstenen blad of vloer te polijsten. Deze HD diamant pads kun je op vrijwel iedere machine gebruiken met een klittenband aansluiting. Zowel roterend (regelbare haakse slijper of polijstmachine) als excentrisch (schuurmachine of polijstmachine). De HD diamant polijstpads kunnen zowel nat als droog worden gebruikt en zijn verkrijgbaar in grof (agressief) tot heel fijn (spiegelglans).

Deze nieuwe diamant pads zijn dunner dan de standaard pads, maar zijn voorzien van meer diamant coating. Daardoor kun je een sneller resultaat behalen dan de huidige diamant pads in de markt en gaan deze echt veel langer mee. De standaard diamant pads met de blokjes gaan zo`n 10 tot 15 m2 mee. Onze HD Diamant Polijstpads gaan 5000 (grof)tot 10.000 m2 (fijn) (*) mee.


(*) Disclaimer: Bij aanbevolen toerental, niet gebruik op scherpe randen/voegen/scheuren of stroken smaller dan de pad diameter en gebruik van normale druk! Let op! Ga je beton polijsten? Dan werken onze pads alleen wanneer deze 100%  glad is. Zijn er grove beschadigingen dan zul je eerst moeten schuren of slijpen

 

Onze diamant pads zijn verkrijgbaar in 125 mm en 150 mm en komen in de volgende korrels:

·         HD Diamant pad zwart korrel 100 agressief

·         HD Diamant pad oranje korrel 200 grof+

·         HD Diamant pad rood korrel 400 grof

·         HD Diamant pad blauw korrel 800 medium

·         HD Diamant pad geel korrel 1500 fijn

·         HD Diamant pad groen korrel 3000 super fijn

·         HD Diamant pad creme korrel 8000 ultra fijn

Natuursteen zelf polijsten of uitbesteden?

Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen. Wanneer je zelf wilt beginnen met het polijsten van natuursteen bespaar je veel kosten maar ben je meer tijd kwijt. Om een voorbeeld te noemen, een specialist kost al snel zo`n €27,- per m2 en rekenen vaak een minimale startprijs die al hoger ligt dan een complete set diamant pads + machine. Het loont wat betreft kosten echt enorm om zelf natuursteen te gaan polijsten. Onze diamant pads gaan jaren mee en kunnen worden hergebruikt.

Hoe kan ik zelf natuursteen polijsten?

Een vraag die met enige regelmaat gesteld wordt. We hebben daarom alle stappen uitgelegd in ons stappenplan. Dit stappenplan vind je hier!
Volg simpelweg de stappen voor het polijsten van natuursteen zoals graniet, marmer of beton.

Vaak heb je al genoeg aan 4 stappen namelijk de korrel 400, 800, 1500 en 3000. Hiermee kun je standaard krasjes of doffe plekken verwijderen en krijg je een gezoete uitstraling. Heb je grover geschut nodig dan kun je altijd grover gaan in pads. Wil je echt de spiegelglans, ga dan door tot korrel 8000.

Daarnaast is het aanbevolen toerental (400 tot 2000 RPM) met grofte vermeld op de polijstpad dus kunnen er nooit fouten worden gemaakt.

Voordelen HD Diamant polijstpads

Waarom overstappen naar de HD Diamant pads

 

·         Gaat enorm lang mee (grove korrel tot 5000 m2 Fijne korrel tot 10.000 m2)

·         Werkt veel sneller dan concurrerende polijstpads

·         De allerbeste prijs/kwaliteit verhouding

·         Dunne pads voor betere controle

·         Open structuur voor zelf reinigen

·         Nederlands product

·         Werkt zonder zware chemicaliën

·         Nat of droog polijsten

·         Past op bijna iedere schuur of poetsmachine

·         Voor de particulier een makkelijk systeem

·         Verwijderen van zware vervuiling en krasjes

·         Mogelijkheid tot polijsten spiegelglans

·         Aanbevolen toerental 400-2000 RPM

Wat heb ik nog meer nodig?

Naast de polijstpads heb je natuurlijk ook een machine nodig. Ook deze machines vind je bij ons. Wij verkopen schuurmachines, haakse slijpers, en roterende of excentrische polijstmachines. Je hebt een machine nodig die tussen de 400 en 2000 toeren per minuut kan draaien.

Ga je nat polijsten dan heb je een emmer nodig met water en een spons, ga je droog polijsten dan is een stofzuiger handig om te gebruiken.

Daarnaast is het aan te raden het natuursteen na het polijsten te impregneren of te beschermen. En is het belangrijk het gepolijste oppervlak goed de onderhouden met de juiste zeep of reinigingsmiddel.

Hoe gebruik je deze diamant polijstschijven

Deze set kun je zowel met een roterende als excentrische machine gebruiken. Gebruik je een roterende machine? Controleer wel even of het toerental regelbaar is. Je hebt namelijk zo`n 400 tot 2000 rpm nodig. Controleer ook direct welke steunschijf de machine heeft en/of je een extra steunschijf nodig hebt.

Zorg er vervolgens voor dat het te behandelen oppervlak schoon is van vervuiling. Is dit niet het geval, reinig dit dan eerst met een natuursteen reiniger. En verwijder alle losse vervuiling zoals zand, modder of andere vervuiling.

Bevestig de diamant schijven volgens omschrijving aan de steunschijf van de machine. Begin je met een grove korrel dan is het aan te raden om lager in toeren te gaan. Hoe fijner de korrel, hoe hoger het toerental. Het is de bedoeling dat met een lager toerental de diamant polijstschijf meer kan snijden.

Oefen voldoende druk uit zodat de schijf zijn werking kan doen, de schijf mag namelijk niet over het oppervlak “glijden”. Een specialist gebruikt vaak een zware machine met daarop eventueel wat gewicht. Wanneer je zelf aan de slag gaan zonder deze professionele machines moet je dit gewicht enigszins nabootsen.

Werk altijd met rust en ga niet te snel van stap naar stap. Zorg ervoor dat eerst alle krassen van de voorgaande stap verwijderd zijn voordat je begint aan een nieuwe stap. Doe je dit niet dan zul je dit bij de laatste stap altijd terug blijven zien. Vaak betekend dit dat je ongeveer 4-5 banen moet herhalen.

Werk met een overlap van ongeveer 50% zodat je er zeker van bent dat je het volledige oppervlak polijst. En zorg er altijd voor dat afval stoffen direct worden verwijderd.

 

Welke diamant polijstpad heb ik nodig voor mijn natuursteen?

Dit is compleet afhankelijk naar welke glans je het natuursteen wilt hebben en in welke staat het oppervlak zich nu bevind. Doorgaans zijn de stappen van korrel 400 tot korrel 3000 normaal voor allround gebruik, deze stappen hebben we ook in een complete set. Je kunt dan de meeste dof gelopen plekken verwijderen en opwerken tot een gezoete uitstraling.

Het kan natuurlijk zijn dat je iets grove te werk moet gaan. Dan kun je ervoor kiezen om korrel 100 of 200 te gaan gebruiken. Wil je echt een spiegelglans werk dan als laatst af met korrel 8000.

Zelf natuursteen polijsten doe je met Polijstweb.nl

Ben je van plan om zelf je natuurstenen vloer, muur, vensterbank of aanrechtblad te gaan polijsten? Kijk dan niet verder. Polijstweb.nl biedt alle benodigdheden op het gebied van natuursteen polijsten. Met de diamantschijven en machines van Polijstweb.nl houd jij je vloer schoon en glanzend! Bestellen kan online via onze webshop.

Wij zijn dé expert op het gebied van polijsten. Dus heb jij nog vragen over zelf natuursteen polijsten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder. Natuursteen polijsten is niet lastig, als je maar het juiste gereedschap hebt.


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:HD Diamant polijstschijf K8000 creme Ultra Fijn 125 mm
Uw waardering