Beste Polijstmachine Auto

Beste Polijstmachine Auto

Welke Polijstmachine past het beste bij jou?

Je hebt krassen in jouw auto, motor of boot zitten en deze wil je maar al te graag verwijderen. Je wilt aan de slag gaan met een polijstmachine maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Een roterende polijstmachine? Een excentrische polijstmachine? Welke uitslag? We begrijpen dat de keuze lastig kan zijn we hebben namelijk de keuze tussen de merken Flex, Liquid Elements en Polishing Power. Hieronder lees je welke keuze je hebt tussen de polijstmachines, en welke het beste bij je wensen past.

Een excentrische polijstmachine of een roterende polijstmachine?

Wanneer je uitgaat van de basis heb je eigenlijk de keuze tussen twee machines, namelijk een roterende polijstmachine en een excentrische polijstmachine. Nu denk je misschien, ze zien er het zelfde uit, zoveel verschil zal er dan toch niet inzitten? Jawel! Een roterende polijstmachine werkt totaal anders dan een excentrische polijstmachine, hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

Alles wat je wilt weten over een roterende polijstmachine.

Van oudsher kent men de roterende polijstmachine. Vroeger had je vrijwel geen keus en kon je alleen maar polijsten met een roterende polijstmachine. Dikke polijstspons erop en gaan!
Het polijsten met een roterende polijstmachine heeft als grootste voordeel dat je snel kunt corrigeren (krassen kunt verwijderen).

Omdat de machine volledig om zijn eigen as heen draait zonder uitslag kan de machine zijn volledige kracht overbrengen op de lak, met de juiste polijspad en polijstmiddel ben je in staat diepe krassen en lakdefecten te verwijderen.

Dit heeft ook een keerzijde. Omdat de machine zo krachtig kan polijsten creëer je ook snel veel warmte en bestaat de kans dus dat de lak verbrand, of dat je er zelfs op bepaalde plekken doorheen kunt polijsten. Daarnaast kun je bij verkeerd gebruik ook bepaalde poetssporen/vegen achterlaten (hologrammen) bij het gebruik van een roterende polijstmachine. Daarom raden wij een roterende polijstmachine alleen aan bij de gevorderde en ervaren poetser.

Het is na het gebruik van een roterende polijstmachine aan te raden om na te polijsten met een excentrische machine om de hologrammen weg te polijsten.

De voordelen van een roterende polijstmachine:

Je kunt er snel mee corrigeren, diepe krassen uit harde lakken kun je makkelijker weg polijsten. Ook zwaar geoxideerde of doffe lak is geen probleem voor een roterende polijstmachine

De nadelen van een roterende polijstmachine:

Wanneer je er niet op de juiste manier mee om gaat kun je de lak verbranden, of kun je door de lak heen polijsten. Heeft in veel gevallen een nabewerking nodig met een excentrische polijstmachine. En raden wij aan alleen een roterende polijstmachine te gebruiken wanneer je genoeg ervaring hebt.

Tabel (bron Flex tools)

 

Alles wat je wil weten over een excentrische polijstmachine

Een excentrische polijstmachine is een machine die wel om zijn eigen as roteert, maar met een kleine beweging van links naar rechts (uitslag). Het grootste voordeel hiervan is dat je minder warmte creëert waardoor je veiliger kunt polijsten en veroorzaak je geen hologrammen tijdens het polijsten dus kun je gemakkelijker een diepe hoogglans creëren op de lak

Een excentrische polijstmachine is een veelgebruikte poetsmachine en is door iedereen veilig te gebruiken, dus ook wanneer je totaal geen ervaring hebt met polijsten. Door het werken met een excentrische polijstmachine ben je zelf in staat om gemakkelijk en op een veilige manier krassen en swirls uit de lak te polijsten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je door de blanke lak heen gaat.  Vervolgens kun je daarna de lak tot gemakkelijk tot hoogglans polijsten.

De voordelen van een excentrische polijstmachine.

Een excentrische polijstmachine is volkomen veilig te gebruiken voor iedere startende polijster. Je bent in staat om zelf krassen en andere lakdefecten uit de lak te polijsten om deze daarna tot hoogglans te polijsten. Laat geen hologrammen achter.

De nadelen van een excentrische polijstmachine

Een excentrische polijstmachine is niet altijd in staat om de hele zware lakdefecten uit de lak te verwijderen.

 

Tabel (bron Flex tools)

 

De uitslag van een excentrische Polijstmachine

Wanneer je al eens hebt gekeken naar een excentrische polijstmachine, dan is het je misschien wel opgevallen dat er een maat bij staat in millimeters. In sommige gevallen geeft het de maat van de steunschijf aan, maar in de meeste gevallen geeft het de uitslag aan van de machine. Zo zijn de 8-10-12-15 en 21 mm de meest voorkomende afmetingen die je tegen komt bij een excentrische polijstmachine.

Maar wat houd deze uitslag nu precies in? Zoals je hierboven hebt gelezen beweegt een excentrische polijstmachine om zijn eigen as, maar met een beweging van links naar rechts. Deze uitslaande beweging maakt kleine rondjes en wordt ook wel uitslag genoemd. Deze excentrische uitslag wordt uitgedrukt in millimeter. Dus hoe groter het getal is in millimeter hoe groter de uitslaande beweging is.

Hoe groter de uitslaande beweging is hoe meer warmte de pad kan genereren en hoe sneller je kunt polijsten en hoe grotere lakdefecten zoals krassen kunt verwijderen. (dit allen hang wel samen met de kracht van de machine). Nu hoor ik je denken, dan moet ik direct de machine hebben met de grootste uitslag, kat in het bakkie toch? Nou, ja en nee!

Ja je kunt sneller polijsten dus met name op de grote vlakken en delen heeft een machine een groot voordeel, je kunt simpelweg sneller meters maken dan met een machine met een kleine uitslag. Polijst je vaak grote bussen, trailers, vrachtwagens en boten dan kan een excentrische polijstmachine met een grote uitslag echt een uitkomst zijn.
En natuurlijk kun je zo`n machine ook gewoon op auto`s gebruiken. Het dak, de deuren of motorkap van een auto zou je perfect kunnen doen met zo`n machine. Maar wanneer je toe komt aan de dorpels, raamstijlen, bumpers of andere smalle delen van een auto is zo`n grote uitslag niet handig. Je kunt met zo`n machine niet prettig werken op kleinere oppervlakken en heb je er automatisch nog een kleine polijstmachine bij nodig.

Wil je echt een allround polijstmachine hebben dan kunnen we een excentrische polijstmachine aanraden met 8-10 of maximaal 15 mm. Met dit soort machines kom je beter uit de lak in het algehele plaatje.

Dan rest alleen nog de keuze welke uitslag past het beste bij jou? Om deze vraag te beantwoorden moet jij jezelf een paar vragen stellen. Wat is de staat van de lak? Hoe vaak ben ik van plan de machine te gebruiken? En wat is mijn budget wat ik uit wil geven aan een machine?

Heb je een zachte tot medium harde lak en wil je gewoon de lak even opfrissen of laten glanzen en ziet deze er verder goed uit (op een paar fijne krasjes na) Dan kun je prima toe met een excentrische polijstmachine met een uitslag van 8 mm. Gebruik je de machine eens per jaar en wil je niet teveel geld uitgeven, kies dan voor de DAP 500 EL of de Liquid Elements T2000. Wil je wat vaker en sneller polijsten kies dan voor de Liquid Elements T2500 of de DAP EVO deze beide machines hebben net even wat meer bite dan de andere twee poetsmachines.

Heb je een zachte of hardere lak en wil je wat diepere kasjes verwijderen, dan is een machine met een uitslag van 10 mm voor jou een goede keus. Met deze machine kun je echt al heel serieus polijsten. Je hebt genoeg bite om diepere defecten te verwijderen, je aanzienlijk sneller polijsten en je kunt de machine nog steeds heel divers inzetten.

Ben je van plan om echt serieus te gaan polijsten als een professional, kies dan voor een machine met een 15 mm uitslag. Met een machine met zo`n uitslag kun je vrijwel ieder probleem aanpakken, je kunt sneller corrigeren en kun je ook nog steeds redelijk de wat kleinere vlakken aanpakken.

 

Alles wat je wilt weten over een excentrisch geforceerde polijstmachine

 

Sinds een aantal jaar kom je steeds vaker de geforceerde excentrische polijstmachine tegen. Dit is eigenlijk niet zo heel raar gezien je met een geforceerd gekoppelde polijstmachine een echte alles kunnen in huis haalt. Waar je bij een standaard roterende of excentrische polijstmachine tegen beperkingen aanloopt en je dus een compromis moet sluiten tussen beide machines. Ga ik voor roterend en voor de kracht en moet ik alsnog finishen met Excentrisch? Of ga ik voor excentrisch, maar mis ik dan de kracht bij zware lakdefecten?

Dit hoeft niet bij een geforceerde polijstmachine. Deze heeft namelijk het gemiddelde van beide machines. Je kunt deze zowel gebruiken voor het zwaar corrigeren van de lak en tegelijkertijd hologrammen verwijderen.

 

De voordelen van een excentrisch geforceerde polijstmachine:

Je hebt een echte alleskunner waarbij je defecten uit de lak gemakkelijk kunt verwijderen en tegelijkertijd kunt afwerken en dat met één machine.

De nadelen van een excentrisch geforceerde polijstmachine:

De machine is wel minder krachtig dan een roterende machine, en werkt minder goed af dan een excentrische machine

 

Tabel (bron Flex tools)

 

 

 

 

 

Mini Polijstmachines

En dan zijn er nog de mini polijstmachines. Dit zijn polijstmachines voor het hele fijne werk. Zo kun je een mini polijstmachine met een steunschijf van 75 mm gemakkelijk gebruiken voor het polijsten van bumpers, deurstijlen, deurdorpels of spoilers. Maar, er zijn ook polijstmachines waarmee je nog fijner kunt polijsten op bijvoorbeeld handgrepen, gelakte delen in het interieur en velgen. Vaak zijn dit polijsmachines met een steunschijf van 30 mm

Passende Polijstpads

Ook voor bijpassende polijstpads hoef je niet meer verder te zoeken. Polijstweb heeft een ruim assortiment met de beste kwaliteit polijstpads. Ben je benieuwd welke polijstpads jij het beste kunt gebruiken? Lees dan ook onze blog “welke polijstpads heb ik nodig”

 

Onze top 5 Polijstmachines

  1. Liquid Elements T3000
  2. Liquid Elements T4000
  3. Polishing Power DAP EVO
  4. Liquid Elments T2500
  5. Flex XFE 7-15 150

 

Polijstmachines in een starterset

Ben je er over uit en weet je welke polijstmachine je graag wilt aanschaffen? Kijk dan ook eens bij onze starterset. Hier vind je polijstmachines setjes samengesteld met polijstmiddel en polijstpads.

 

Polijstmachines kopen bij Polijstweb.nl

We hopen dat je door deze blog iets meer te weten over de polijstmachines en hopen dat je daarmee makkelijker een keuze kunt maken
Polijstweb.nl is al jaren een betrouwbare leverancier voor iedereen die opzoek is naar een goede polijstmachine. Zowel de professionele gebruiker als de startende polijster, Polijstweb.nl heeft voor iedereen de juiste polijstmachine.

Bij ons vind je alleen de machines met uitzonderlijke prestaties en service  en dat voor de beste prijs zoals de polijstmachines van Liquid Elements, Polishing Power en FLEX Tools. Heb je de keuze gemaakt over welk type machine het beste aansluit bij je wensen, maar wil je machines nog even met elkaar vergelijken? Lees dan ook onze blog “Polishing Power vs Liquid Elements”

Indien je nog vragen hebt over wat voor jou de beste keus is? Mail of bel ons dan, we staan je graag te woord met al je vragen over polijstmachinesDeze producten zijn wellicht interessant voor u