Facebook Pixel

Ivm vakantie worden er GÈÈN orders uitgeleverd vanaf 1-5 15:00 tot 5-5. Vanaf 6-5 starten we weer met de orderverwerking

Ceramic Seal of Autowax

Ceramic Seal of Autowax

Ceramic Seal: Waarom het de Nieuwe Favoriet is ten Opzichte van Autowax

Het verzorgen en beschermen van je auto is altijd een prioriteit geweest voor autoliefhebbers. Een van de meest populaire manieren om dit te doen is door het gebruik van autowax. Echter, de laatste jaren heeft een nieuwe speler op het toneel, genaamd Ceramic Seal, de aandacht getrokken van zowel autoliefhebbers als professionals. Maar waarom is Ceramic Seal zo populair geworden en hoe verschilt het van traditionele autowax? Laten we dat eens nader bekijken.

Wat is een Ceramic Seal?

Voordat we ingaan op de vergelijking met autowax, laten we eerst eens kijken naar wat een Ceramic Seal precies is. Een Ceramic Seal is een vloeibare polymeercoating die wordt aangebracht op het oppervlak van een auto. Het bestaat uit siliconen dioxide (SiO2), wat zorgt voor een harder duurzame laag wanneer het opdroogt. Deze laag beschermt de lak van de auto tegen oxidatie, UV-straling, vervuiling en andere schadelijke elementen.

Wat doet Autowax?

Autowax, aan de andere kant, is meestal gemaakt van natuurlijke of synthetische waxen, zoals carnaubawas of synthetische polymeren. Het doel van autowax is om een beschermende laag op het oppervlak van de lak aan te brengen. Deze laag helpt om water af te stoten, waardoor de lak meer glanst en beter beschermd wordt tegen vuil, insecten en andere vervuiling

Waarom kiezen voor een Traditionele Autowax?

Traditionele autowax heeft zijn eigen voordelen die het aantrekkelijk maken voor sommige autoliefhebbers. Hoewel het aanbrengen van autowax enige voorbereiding en tijd kan vergen, kan het resulteren in een warme, diepe glans die geliefd is bij veel auto-eigenaars. Bovendien kan autowax handmatig worden aangebracht zonder speciale gereedschappen, waardoor het een toegankelijke optie is voor doe-het-zelvers.

Waarom kiezen voor een Ceramic Seal?

Hoewel autowax zijn voordelen heeft, zijn er verschillende redenen waarom steeds meer mensen de voorkeur geven aan Ceramic Seal voor de bescherming van hun auto. Ten eerste biedt Ceramic Seal vaak een langere bescherming dan autowax. De harde,duurzame laag die het vormt, kan maanden  meegaan, afhankelijk van de omstandigheden en de kwaliteit van de aanbrenging.

Daarnaast is Ceramic Seal veel duurzamer dan autowax. Het is beter bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals zure regen, vogelpoep en UV-straling, waardoor de lak van de auto langer in goede staat blijft. Een ander voordeel van Ceramic Seal is dat het een hydrofobe werking heeft, wat betekent dat water en vuil gemakkelijk van het oppervlak af glijden. Dit zorgt niet alleen voor een langdurige glans, maar maakt ook het reinigen van de auto veel gemakkelijker.

In tegenstelling tot autowax kan Ceramic Seal ook eenvoudiger worden aangebracht. Terwijl autowax vaak handmatig moet worden aangebracht en uitgepoetst en soms meerdere lagen vereist voor optimale bescherming en moet drogen "curen" kan Ceramic Seal vaak in één laag worden aangebracht en vereist het minder voorbereiding. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke manier om hun auto te beschermen.

Conclusie over de voor en nadelen van ceramic seal vs autowax

Autowax voordelen:

  • Warme diepe glans (vooral waxen met carnauba toevoeging
  • Geen machines nodig voor het aanbrengen
  • Rustgevend om aan te brengen

Nadelen autowax

  • Duurt langer om aan te brengen
  • Laat sneller sporen achter op kunststoffen
  • Moet uitharden
  • Geeft vaak maar tot 6 weken bescherming

Ceramic Seal voordelen:

  • Makkelijk en snel aan te brengen en uit te poetsen zonder wachtijd
  • Duurzame glans en bescherming 3+ maanden (bij 15.000 km per jaar)
  • Kan vaak op alle harde exterieur delen worden aangebracht lak, kunststof en glas
  • Beter bestand tegen invloeden van buiten zoals uv straling, zure regen en chemie producten
  • Extreem waterafstotend

Nadelen ceramic seal

  • Geen?

Hoewel traditionele autowax nog steeds zijn plaats heeft in de wereld van autodetailing, is het duidelijk dat Ceramic Seal steeds populairder wordt vanwege zijn duurzaamheid, langdurige bescherming, hydrofobe eigenschappen en gemak in onderhoud. Of je nu kiest voor een traditionele autowax of een Ceramic Seal, het belangrijkste is dat je regelmatig voor je auto zorgt om zijn schoonheid en waarde te behouden.



Deze producten zijn wellicht interessant voor u