Autolak Beschermen tijdens de Herfst

Autolak Beschermen tijdens de Herfst

Autolak beschermen voor de herfst Waarom?

Het is weer die tijd van het jaar, de herfst komt eraan! De verwarming van de auto gaat steeds wat verder omhoog, terwijl de zon steeds lager staat. Je rijd vaak in de regen en de wegen onderweg naar huis zijn voorzien van een flinke laag modder door het oogsten wat vaak in deze periode wordt gedaan. Kortom je auto krijgt in de herfst genoeg te verduren. Ook in deze periode wil je natuurlijk de lak van je auto in optimale conditie houden. Hoe doe je dat?

Je kunt dit eigenlijk op twee manieren doen. Manier één is de absolute basis, manier twee is optioneel wanneer je net wat verder wilt gaan in het proces.

 

 Stap 1 Het wassen van de auto


Voorwas ( optioneel)

Voordat je begint met het wassen van de auto is het aan te raden om de auto eerst voor te reinigen met een snowfoam. Een snowfoam breng je aan met een foamgun of handpomp en zorgt ervoor dat het meest grove vuil al van de auto afglijd voordat je begint met wassen. Dit verkleint de kans op waskrasjes. Heb je last van insecten? Dan kun je er ook voor kiezen de auto in de sprayen met een insectenreiniger.

Autowassen (basis)

Dit kun je doen door de auto wassen met een goede autoshampoo en het twee emmer systeem. Middels het twee emmer systeem gebruik je één emmer voor het sop, de andere emmer voor het uitspoelen. Gebruik hier altijd een goede microvezel of wollen spons of washandschoen voor zodat vuil beter wordt opgenomen.

Was je auto altijd van boven naar beneden, dit omdat het meeste vuil op de onderkant van de auto zit. Heb je de auto gewassen? Dan is het tijd deze goed af te drogen, zo voorkom je rare vlekken in de lak. Doe dit met een goede droogdoek.

Op onze website vind je complete startersetjes om de auto van top tot teen te wassen

Maak je geen gebruik van een voorwas? Zorg er dan voor dat je de auto in zijn geheel goed afspoelt zodat het grove vuil zoveel mogelijk wordt verwijderd.

Meer tips over Autowassen? Lees onze blog hier!

Bekijk hier al onze Autoshampoo

 

Diepte reiniging (optioneel)

Na het wassen kan het voorkomen dat er nog vervuiling zit in de poriën van de lak. Nu hoor ik je denken, “ik hebt toch net mijn auto gewassen?”, ja dit klopt, maar met het wassen haal je het oppervlakkige zichtbare vuil weg. Vaak blijft er nog wat vervuiling zitten die dieper in de lak zit, zoals teerresten en vliegroest. Ook kan het zijn dat de lak wat stroef aanvoelt, in zo`n geval kun je ervoor kiezen om te auto te kleien.

Kies je ervoor om de lak dieper te reinigen ? Breng na het wassen dan een teerverwijderaar en/of een vliegroest verwijderaar aan en spoel vervolgens de auto goed af.  Daarna zou je er nog voor kunnen kiezen om de auto te kleien om er zo zeker van te zijn dat alle verontreiniging is verdwenen. Let wel op! Na het kleien is het aan te raden de auto te polijsten.

 

Stap 2 Beschermen van de autolak

Je hebt de auto inmiddels schoon gekregen, nu is het tijd deze goed te beschermen met een goede autowax of sealant.

 

Autolak poetsen/polijsten (optioneel)

Kies je ervoor om de auto na het wassen even grondig te poetsen? Dan kun je deze gaan polijsten.  Dit kan zowel handmatig als machinaal worden gedaan. Wil je de auto handmatig poetsen? Gebruik dan een all-in one polish in combinatie met een handpad. Wil je de auto machinaal polijsten? Gebruik dan een excentrische machine met de bijhorende polijstpads en polijstmiddel. Ook hebben wij diverse startersets op onze website staan.

De beste polijstmachine voor jou? Lees onze blog hier!
Weten hoe je moet polijsten? Lees onze blog hier!

 

Autolak beschermen (basis)

Het belangrijkste punt om de herfstmaanden door te komen is de auto te voorzien van een optimale bescherming. Dit kan worden gedaan doormiddel van een autowax of sealant. Heb je de auto eerst nog gepolijst? Ontvet deze dan met een goede ontvetter.

De lak beschermen kan worden gedaan met een goede wax en/of sealant.
Een sealant is een bescherming die je aanbrengt voordat je een wax aanbrengt. Dit doe je vaak om eerder gepolijste lak beter te beschermen. Daarna breng je een wax aan.

Dit kan een spraywax zijn, een vloeibare wax of een vaste wax. Voor de herfst zou ik kiezen voor een synthetische of keramische wax. Dit omdat deze vaak langer beschermen dan een wax op natuurlijke basis.

Hieronder onze top 5 aanbevelingen met de beschermtijd* in maanden

  1. Autoglanz Synthseal + Autoglanz Prizm (perfecte combinatie) (6+ maanden)
  2. Autoglanz Prizm ( tot 6 maanden )
  3. Collinite Insulator 845 ( 3-4 maanden)
  4. Menzerna Power Lock (2-3 maanden)
  5. Monkey Briljant wax (tot 3 maanden)

* Beschermtijd op basis van een goede voorbereiding en onderhoud

Bekijk hier al onze Autowaxen

 

Stap 3 Oog voor detail?

 

Inmiddels is de autolak perfect beschermt voor de aankomende maanden, tijd om het helemaal af te maken.

Ruiten (basis)

Schone autoruiten is altijd een must, maar helemaal tijdens de herfst. Door de laagstaande zon en de vele regen is het zicht vaak standaard. Wanneer je geen schone autoruiten hebt zal dit alleen maar zorgen voor onveilige situaties. Schoonmaken dus!

Voor het reinigen van de autoruiten hebben we diverse glasreinigers, maar ook glasreinigers die speciaal voor de buitenkant zijn ontwikkeld. Denk dan aan een glasreiniger met een beschermende factor zoals de Autoglanz Vision, Rain X of Turtle wax Clearvue waardoor water gemakkelijker van de autoruiten afglijd.

Velgenreinigen (optioneel)

Of je nu tijdens de herfst doorrijd met de velgen die nu onder je auto zitten, of deze vervangt door een set wintervelgen in beide gevallen is het handig deze goed schoon te maken.

Rij je door met dezelfde set velgen als in de zomer? Dan is het verstandig deze goed schoon te maken doormiddel van een velgenreiniger en velgenborstel die naast de standaard vervuiling, ook de aangebakken remstof van de zomer schoonmaakt. Zijn de velgen schoon? Zorg dan voor een goede velgenwax zodat de velgen beter beschermt zijn tegen vuil, water en strooizout.

Maak je gebruik van wintervelgen? Vat de (heilige) koe direct bij de horens en zorg ervoor dat de velgen schoon de opslag in gaan. De velgen zijn gedemonteerd en een stuk makkelijker te reinigen. Bovendien zorg je er voor dat de vervuiling verder geen schade meer kan toebrengen aan de velgen tijdens het opslaan en dat je in het voorjaar weer een frisse set velgen hebt liggen.

In beide gevallen kun je ook de banden direct aanpakken. Reinig deze goed met een banden of rubberreiniger en voedt/bescherm deze voor de komende tijd.

Gratis levering vanaf €50

Je bolide weer beschermen tijdens de herfst? Bestel vandaag nog al je poetsproducten bij Polijstweb Ons hele assortiment staat online, bestellen kan met slechts enkele kliks. Daarnaast hanteren wij een snelle levering en worden de producten bij een bestelling vanaf €50 ook nog eens gratis geleverd!

Heb je nog vragen voor ons, of wil je misschien advies ontvangen? Bel ons dan gerust, of stuur je vragen via de mail. Wij staan je graag te woord en helpen je aan de beste poetsproducten om je autolak te beschermen tijdens de herfst.Deze producten zijn wellicht interessant voor u