Facebook Pixel

Zout van de auto wassen

Zout van de auto wassen

Zout van de auto wassen

Tijdens de wintermaanden wordt er volop gestrooid met zout en pekel dit om wegen weer begaanbaar te maken om sneeuw en ijzel te verwijderen. Dit is natuurlijk noodzakelijk om ongevallen te voorkomen en het verkeer door te kunne laten rijden. Helaas is het niet zo goed voor de lak. In deze blog lees je hoe je het beste zout van de auto kunt afwassen.

Wat doet zout met een auto.

Wanneer de auto tijdens de wintermaanden in aanraking komt met zout en pekel kan dit enorme schade toebrengen aan de lak. Zout tast vaak ongezien de laklaag aan zeker wanneer deze niet meer nieuw is en hier en daar al wat plekjes had. Zeker op deze onbeschermde delen zal zout zich gaan hechten in het metaal en dit direct aanvreten met alle gevolgen van dien. Daarnaast zal het ook schade toe brengen aan rubbers en de kunststof delen op de auto

De manieren om zout van de auto te wassen

De makkelijkste manier zou zijn om door een wasstraat te rijden. Maar gezien ook dit niet ten goede komt van de lak is dit niet voor iedereen de beste optie. Je zou de overweging kunnen maken of de nadelen van zout opwegen tegen de nadelen van de wasstraat. De meest veilige manier is gewoon de auto handmatig wassen met het twee emmer systeem en een juiste voorwas.

Met een voorwas zout verwijderen

Met een voorwas kun je al een goede slag slaan wanneer het gaat om zout verwijderen. Waar je vaak in de zomer een pH neutrale snowfoam gebruikt kun je in de winter beter een snowfoam gebruiken die wat meer kracht heeft zoals een snowfoam op Citrus basis. Deze manier van voorwas kun je al zo`n 90% van de vervuiling verwijderen. Ook kun je de lak insprayen met een All Purpose Cleaner om daarna alsnog de auto comp

Daarnaast kun je ook kiezen voor contactloos wassen. Er zijn producten die je aan kunt brengen met een foamlance en daarna alleen maar hoeft af te spoelen. Vervolgens kun je als droogmiddel een wetcoat gebruiken om direct ook een bescherming aan te brengen.

Auto wassen door een handwas

Bij een handwas minimaliseer je de kans op krassen ook tijdens de wintermaanden. Je kunt dit doen met het twee emmer systeem. Één emmer voor het sop, de andere emmer voor het uitspoelen. Juist in de wintermaanden of in het prille voorjaar heb je de neiging om warm water te gebruiken. Dit is juist met zout geen goed idee. Warm water lost namelijk zout op en zorgt ervoor dat het nog meer in kleine openingen kan gaan zitten. Gewoon een sopje met koud water en een autoshampoo.
Ook is het aan te raden om het water vaker te verversen om zodoende het risico te beperken dat je op een gegeven moment met zout water de auto aan het wassen bent.


Zoveel mogelijk beschermen

Na het wassen is het de zaak om de lak ook weer zoveel mogelijk te beschermen. Tijdens de koudere maanden wil je dit natuurlijk op een zo snel mogelijk manier doen. Daarvoor kun je diverse producten gebruiken. Zo is er een spray sealant die je in de foamlance kunt gebruiken. Werkt hetzelfde als een snowfoam maar dan met een beschermlaag. Maar je kunt er ook voor kiezen om een wetcoat te gebruiken. Deze kun je direct na het afspoelen van de autoshampoo nat aanbrengen en kun je daarna ook direct weer afspoelen. Zo hoef je de auto alleen nog maar te drogen.

En ander snelle manier van beschermen is door gebruik te maken van een spray wax of spray coating. In slechts 10 tot 15 minuten kun je de gehele auto voorzien van een bescherming. In sommige gevallen kun je deze spray coating ook gebruiken voor alle kunststof en rubber delen.
Rubbers en kunststof delen kun je ook beschermen met een kunststof dressing. Ook deze is verkrijgbaar in een spray variant.

 

Gratis levering vanaf €50

Nu weet ook jij hoe je het beste zout van een auto af kunt wassen. Producten bestellen? Bestel vandaag nog al je poetsproducten bij Polijstweb Ons hele assortiment staat online, bestellen kan met slechts enkele kliks. Daarnaast hanteren wij een snelle levering en worden de producten bij een bestelling vanaf €50 ook nog eens gratis geleverd!

Heb je nog vragen voor ons, of wil je misschien advies ontvangen? Bel ons dan gerust, of stuur je vragen via de mail. Wij staan je graag te woord en helpen je aan de beste poetsproducten om het zout van de auto af te wassen.



Deze producten zijn wellicht interessant voor u