Facebook Pixel
Roterende Polijstmachine Liquid Elements Terminator 1200W

Roterende Polijstmachine Liquid Elements Terminator 1200W

Roterende Polijstmachine Liquid Elements Terminator 1200W

€ 139,95 € 115,66

Liquid Elements Terminator Roterende Polijstmachine

De Liquid ElementsTerminator roterende polijstmachine is de nieuwste polijstmachine in het assortiment en met 1200W ook direct één zeer krachte polijstmachine. Deze roterende polijstmachine is met zijn 1200W motor uitermate geschikt voor het snel corrigeren van de lak. Wanneer je opzoek bent naar een goede roterende polijstmachine dan is de Terminator van Liquid Elements iets voor jou!

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
M03

Liquid Elements Roterende Polijstmachine

De Liquid Elements Terminator Roterende  polijstmachine is voorzien van een krachtige 1200W motor. Deze polijstmachine is een goede aanvulling op bijvoorbeeld één van de Dual Action Polijstmachines van het merk Liquid Elements

De machine is prettig om mee te werken, en scoort goed op het gebied van ergonomie. Mede door de rubberen handsteun op de kop van de machine machine ligt deze goed in de hand. Ook bij dit model zit een koppelcontrole via een rood of groen led lampje. Zo kun je veiliger polijsten.

De polijstmachine is voorzien van een krachtige 1200 watt motor, die zonder problemen krasjes en diepere lakdefecten kan herstellen. De machine draait in tegenstelling tot een Dual Action Polijstmachine volledig om zijn eigen as. Daardoor kan deze roterende polijstmachine sneller corrigeren, maar wordt ook direct ook een stuk warmer. Daarom is enige ervaring wel aan te raden bij het gebruik van deze machine.

Levering van de Liquid Elements Roterende Polijstmachine.

Deze Liquid Elements Terminator roterende polijstmachine komt met de volgende accessoires:

 

  • Roterende Polijstmachine Terminator
  • Backingplate 125 mm
  • Liquid Elements Luxe opbergtas
  • Sleutel voor het verwisselen van backingplates
  • Gebruiksaanwijzing
  • Extra set koolborstels


De technische specificaties van de Terminator:

Stroom: 230v / 50 Hz
Motorvermogen: 1200 Watt
Snelheid: 1000-3000 Rpm
Kabellengte: 8 meter
Gewicht 2,5 kg

Welke Polijstpads en Polijstmiddelen?

Met de Roterende Polijstmachine van Liquid Elements kun je snel corrigeren, maar welke pads of polijstmiddel heb je hierbij nodig?

Voor een snelle correctie kun je gebruik maken van een wol of microvezel pad, let wel op dat je hier zorgvuldig mee om gaat. Bij het niet juist uitvoeren van deze combinatie bestaat de kans dat de lak te warm wordt en verbrand!

Voor de volgende stappen kun je ervoor kiezen om dit te doen met een Excentrische Polijstmachine, of met polijstpads die meer geschikt zijn voor een roterende machine. Zoals de Classic Polijstpads van Moore.

Wil je een polijstpad gebruike zoals die van een Dual Action, gebruik dan een wat dunnere pad zoals de Moore Slim Line, of de Skinny Monkey. Beide pads zijn dunne polijstpads  en zorgen voor een wat betere stabiliteit.

 

Liquid Elements Terminator Roterende Polijstmachine kopen

Ben je van plan om te starten met autopoetsen? Deze machine geeft je een vliegende start. Je krijgt namelijk niet alleen een uitstekende poetsmachine, maar ook alle toebehoren. Heb je vragen over deze set en het gebruik daarvan? Neem dan contact op met ons. Stuur een mail of bel! Maar je kunt natuurlijk ook direct de Liquid Elements Terminator roterende polijstmachine  kopen!


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Roterende Polijstmachine Liquid Elements Terminator 1200W
Uw waardering

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het polijsten en welkom in de wondere wereld van polijsten van auto`s. Je hebt natuurlijk al gemerkt dat er veel te koop is. Zoveel merken, zoveel soorten en nog een zoveel meningen. We begrijpen heel goed dat je door het bomen het bos niet meer ziet en dat je jezelf de vraag stelt, welke polijstmachine of polijstmachine set past nu het beste bij mij.

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om te weten wat je precies wilt gaan polijsten. Hoeveel ervaring je hebt en hoe vaak je wilt polijsten. Om je hierbij te helpen hebben we een keuzehulp voor je gemaakt die je kan helpen bij de juiste keuze.

Keuze gemaakt? Bekijk de blog waarin je alles leest over hoe je een auto moet polijsten

Welk Type polijstmachine?

Om te beginnen zijn er 3 verschillende soorten polijstmachines namelijk een Roterende polijstmachine, een excentrische polijstmachine en een geforceerde polijstmachine.

Een roterende polijstmachine heeft vaak het meeste vermogen om zware defecten op lakken te verwijderen, echter heb je hier wel wat ervaring voor nodig want deze machine veroorzaakt vaak hologrammen op lakken.

Op andere ondergronden zoals metaal, natuursteen of glas kun je deze machine juist goed gebruiken

Ga je lak polijsten kies dan deze machine wanneer je ervaren bent, als beginner zouden we een excentrische machine nemen.

Een excentrische machine wordt het meest gebruikt voor het polijsten van lakken en kan eigenlijk door iedereen worden gebruikt. Deze machine is volkomen veilig om alle soorten lak hoogglans te polijsten zonder kans te hebben op nare hologrammen.

 


De uitslagen van een excentrische polijstmachine wat betekend het?

Je hebt het vast al gezien. Bij alle excentrische polijstmachines staat uit uitslag uitgedrukt in millimeters. Zo zie je vaak de waardes staat van 8-9-10-12-15 of 21 mm. Maar wat houdt dit precies in?

Dit de excentrische beweging die de machine maakt zeg maar van links naar rechts roterend. Daarbij geldt hoe groter de uitslag, hoe groter het oppervlak dat je kunt polijsten en hoe meer warmte/wrijving de machine creëert.

Dus je zou zeggen de machine met de grootste uitslag is het beste? Dit is namelijk niet perse het geval. Een machine met een grote uitslag verwijdert sneller krassen, en is ideaal voor grote vlakken. Maar werkt niet goed op kleinere delen zoals bumpers en rondingen, hiervoor wil je dus weer een machine hebben met een wat kleinere uitslag.

Hierbij een globaal overzicht per uitslag die het beste past bij de gebruiker.

 

8 tot 9 mm
Beginnende poetser. (ervaring niet nodig)
Polijsten van een auto, motorfiets en kleine smallere objecten
Polijst niet full-time zijn/haar lak
Geschikt voor wat zachtere lakken
Mogelijkheid tot gebruiken kleinere steunschijf (75 mm)

10-12 mm excentrische uitslag

Beginnende/semi professional (ervaring niet nodig)
Polijsten van auto, camper/caravan of boot
Polijst regelmatig zijn/haar lak
Geschikt voor zachte tot hardere lakken
Mogelijkheid tot gebruiken kleinere steunschijf (75 mm)

15 mm excentrische uitslag

Beginnende/ semi professional/ professional (ervaring niet nodig)
Polijsten van auto, camper/caravan boot
Polijst vaak zijn/haar auto 
Geschikt voor alle soorten lakken

21 mm excentrische uitslag

Semi professional/Professional
Polijsten van grote gelakte vlakken op auto, camper/caravan
Polijst veel en heeft er een andere polijstmachine bij
Geschikt voor hardere lakken

 


Welk wattage nodig van een polijstmachine?

 

De meeste polijstmachines hebben een wattage vanaf 500W oplopend naar zo`n 1000W. Hierin ligt het antwoord voor de hand. Hoe hoger het wattage hoe krachtiger de machine. 
Poets je eenmalig een auto en wil je het daarna bijhouden en heb je een zachte lak dan kun je prima uit de voeten met een lichtere machine. Polijst je regelmatig, hardere lakken en wil je investeren op de langere termijn dan kun je beter een wat zwaardere machine aanschaffen.

Wanneer mini polijstmachine gebruiken?

Een mini polijstmachine gebruik je voornamelijk voor de wat kleinere delen. Denk aan spoilers, velgen, bumpers of sponningen van een auto en dan gebruik je zo`n mini polijstmachine voor erbij. Maar een mini polijstmachine is ook uitermate geschikt voor het polijsten van motoren. 
Ook kun je de mini polijstmachine gebruiken voor bijvoorbeeld kunstwerken of kozijnen.

 


Accu vs Draad

Beide hebben zijn voor en nadelen. Een accu machine geeft je meer vrijheid omdat je geen draad hebt, maar lever je vaak wat vermogen in en is minder geschikt voor non stop polijsten.
Draad ben je wat beperkter in ruimte maar heb je vol vermogen en kun je non stop polijsten

Welk merk polijstmachine/starterset

Bij ons vindt je een breed scala aan polijstmachines van verschillende merken zoals Liquid Elements, Titan en Flex tools. Alle machines zijn van zeer goede kwaliteit. Afhankelijk van budget en type gebruiker kun je hierin een keuze maken

Titan
Instapmodel
Beginnende poetser/semi professional

Liquid Elements
Middenklasser
Beginnende poetser/ semi professional/ professional

Flex tools
Hoogsegment
Beginnende poetser/ semi professional/ professional

Daarnaast vind je bij de starterset ook nog verschillende polijstmiddelen en pads.

Wat betreft de polijstmiddelen vind je sets met FX Protect, Menzerna en Monkey. In kwaliteit en verwerking zit hier vrijwel geen verschil en is de keuze hierin puur persoonlijk. Het enige merk dat iets anders is in samenstelling is FX Protect en dat heeft te maken met dat de polijstmiddelen van FX Protect op waterbasis zijn. Dit houdt in dat je eigenlijk precies ziet wat je doet omdat er geen olieachtige smeermiddelen in zijn verwerkt die wellicht iets wat fijne poetsveegjes of krasjes kan maskeren. Verder zijn alle polijstmiddelen vrij van siliconen.

Dan heb je nog de polijstpads. Ook hier is het vrij makkelijk, de kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en gaat puur op basis van merk voorkeur.

 


Algemene punten.

Naast de bovenstaande punten kun je nog eens kijken naar andere punten zoals het gewicht van de machine, het toerental, het geluid, welk type schakelaar, de kabel lengte, mogelijkheid tot plaatsen van een kleinere steunschijf en of de machine in een mooie fancy tas geleverd gaat worden.