Facebook Pixel
HD Diamant polijstschijven set 7 150 mm (100-200-400-800-1500-3000-8000)

HD Diamant polijstschijven set 7 150 mm (100-200-400-800-1500-3000-8000)

HD Diamant polijstschijven set 7 150 mm (100-200-400-800-1500-3000-8000)

€ 94,95 € 78,47

Diamant Polijstschijven set 7 – Natuursteen polijsten doe je met een diamant polijstschijf. Deze set bevat alle korrels om natuursteen zoals marmer, graniet, travertin of ander natuursteen te polijsten. Met deze set kun je krassen en oxidatie verwijderen en polijsten tot een spiegelglans uitstraling.
Met onze HD Diamant polijst systeem ben je in staat om zelf krasjes en doffe plekken uit een natuursteen blad, tafel, vensterbank, douchebak of vloer te polijsten en deze op te werken tot een gezoete of spiegelglans afwerking.

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
DP.KIT7.150
Stel zelf voordeelbundel samen
=
Bespaar € 5,03
€ 140,07

Over Ons HD Diamant Polijstpads Systeem

Met ons innovatieve HD diamantpad polijstsysteem kun je zelf betonnen of natuurstenen oppervlakken moeiteloos polijsten. Deze HD diamantpads zijn compatibel met bijna alle machines met klittenbandaansluitingen, zowel roterend (zoals een regelbare haakse slijper of polijstmachine) als excentrisch (zoals een schuurmachine of polijstmachine). Ze zijn geschikt voor zowel nat als droog polijsten en beschikbaar in diverse korrelgroottes, van grof (agressief) tot zeer fijn (spiegelglans).

Wat onze HD diamantpads onderscheidt, is hun slankere ontwerp met een verhoogde hoeveelheid diamantcoating, wat resulteert in snellere prestaties en een langere levensduur in vergelijking met standaardpads op de markt. Terwijl standaard diamantpads doorgaans slechts 10 tot 15 vierkante meter meegaan, gaan onze HD Diamant Polijstpads tot wel 5000 vierkante meter (grof) tot 10.000 vierkante meter (fijn) (*) mee.

(*) Disclaimer: bij aanbevolen toerental, niet te gebruiken op scherpe randen, voegen, scheuren of stroken smaller dan de pad diameter, en gebruik met normale druk. Let op: bij betonpolijsten werken onze pads alleen op perfect gladde oppervlakken. Bij grove beschadigingen dien je eerst te schuren of slijpen.

Deze diamant polijstset omvat:

HD Diamant pad zwart (korrel 100, agressief)
HD Diamant pad oranje (korrel 200, grof+)
HD Diamant pad rood (korrel 400, grof)
HD Diamant pad blauw (korrel 800, medium)
HD Diamant pad geel (korrel 1500, fijn)
HD Diamant pad groen (korrel 3000, super fijn)
HD Diamant pad crème (korrel 8000, ultra fijn)
Zelf Natuursteen Polijsten of Uitbesteden?

Dit is een veelgestelde vraag. Als je ervoor kiest om zelf natuursteen te polijsten, bespaar je aanzienlijk op kosten, maar het vergt meer tijd en inspanning. Typisch vraagt een specialist al snel ongeveer €27,- per vierkante meter en rekent vaak een minimumtarief dat hoger is dan de kosten van een complete set diamantpads en een machine. Het loont dus aanzienlijk om zelf natuursteen te polijsten, vooral omdat onze diamantpads jarenlang meegaan en hergebruikt kunnen worden.

Hoe Zelf Natuursteen Polijsten?

We hebben alle stappen voor het polijsten van natuursteen, zoals graniet, marmer of beton, uitgebreid uitgelegd in ons stappenplan dat je hier kunt vinden. Volg eenvoudig de stappen voor een probleemloze polijstprocedure.

Daarnaast is het belangrijk om het aanbevolen toerental (400 tot 2000 RPM) in acht te nemen, afhankelijk van de korrel op de polijstpad, om fouten te voorkomen.

Voordelen van HD Diamant Polijstpads

Waarom overstappen op onze HD Diamant pads:

 • Uitzonderlijk lange levensduur (grove korrel tot 5000 vierkante meter, fijne korrel tot 10.000 vierkante meter)
 • Snellere werking vergeleken met concurrenten
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Slanke pads voor verbeterde controle
 • Open structuur voor zelfreiniging
 • Nederlands product
 • Milieuvriendelijk, geen zware chemicaliën nodig
 • Geschikt voor nat en droog polijsten
 • Compatibel met bijna elke schuur- of polijstmachine
 • Gemakkelijk in gebruik voor particulieren
 • Verwijdert zware vervuiling en krassen
 • Mogelijkheid om een spiegelglans te bereiken
 • Aanbevolen toerental: 400-2000 RPM

Wat Heb Je Nog Meer Nodig?

Naast de polijstpads heb je natuurlijk een geschikte machine nodig, en die kun je ook bij ons vinden. We bieden schuurmachines, haakse slijpers en roterende of excentrische polijstmachines aan. Kies een machine die een toerental tussen 400 en 2000 toeren per minuut aankan.

Voor nat polijsten heb je een emmer met water en een spons nodig, terwijl een stofzuiger handig is voor droog polijsten. Na het polijsten is het aan te raden het natuursteen te impregneren of beschermen, evenals het regelmatig onderhouden met geschikte zeep of reinigingsmiddelen.

Hoe Gebruik Je Deze Diamant Polijstschijven?

Deze set is geschikt voor zowel roterende als excentrische machines. Als je een roterende machine gebruikt, zorg ervoor dat het toerental regelbaar is, want je hebt doorgaans 400 tot 2000 rpm nodig. Controleer ook de steunschijf van de machine en overweeg of je een extra steunschijf nodig hebt.

Voor je begint, zorg ervoor dat het te behandelen oppervlak vrij is van vuil. Zo niet, reinig het eerst met een natuursteenreiniger en verwijder eventuele losse vervuiling zoals zand of modder.

Bevestig de diamantschijven volgens de instructies op de steunschijf van de machine. Als je begint met een grove korrel, is het aan te raden een lager toerental te gebruiken. Bij fijnere korrels kun je het toerental verhogen. Zorg ervoor dat je voldoende druk uitoefent zodat de schijf effectief kan werken zonder over het oppervlak te "glijden." Professionals gebruiken vaak zwaardere machines met extra gewicht, maar als je met standaardmachines werkt, probeer dan een vergelijkbare druk uit te oefenen.

Werk rustig en ga niet te snel door de stappen. Zorg ervoor dat alle krassen van de vorige stap volledig zijn verwijderd voordat je naar de volgende stap gaat. Werk met een overlap van ongeveer 50% om er zeker van te zijn dat je het hele oppervlak gelijkmatig polijst en verwijder afvalstoffen direct.

Welke Diamant Polijstpad Heb Ik Nodig voor Mijn Natuursteen?

Dit hangt af van de gewenste glans en de huidige staat van het oppervlak. Over het algemeen zijn korrelgroottes van 400 tot 3000 geschikt voor algemeen gebruik en zijn deze beschikbaar in onze complete set. Hiermee kun je doorgaans de meeste matte plekken herstellen en een gezoete uitstraling bereiken.

Als je grover te werk moet gaan, kun je korrelgroottes van 100 of 200 overwegen. Voor een spiegelglans eindig je met korrel 8000.

Zelf Natuursteen Polijsten met Polijstweb.nl

Als je van plan bent om zelf natuursteen te polijsten, hoef je niet verder te zoeken. Bij Polijstweb.nl bieden we alle benodigde materialen voor natuursteenpolijsten. Met onze diamantschijven en machines houd je je vloer, muur, vensterbank of aanrechtblad schoon en glanzend! Bestellen kan eenvoudig online via onze webshop.

Wij zijn experts op het gebied van polijsten. Heb je nog vragen over het zelf polijsten van natuursteen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder. Natuursteen polijsten is niet moeilijk, zolang je maar over het juiste gereedschap beschikt.


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:HD Diamant polijstschijven set 7 150 mm (100-200-400-800-1500-3000-8000)
Uw waardering