Facebook Pixel
HD Diamant polijstschijven kit 4 (400-800-1500-3000) 150 mm

HD Diamant polijstschijven kit 4 (400-800-1500-3000) 150 mm

HD Diamant polijstschijven kit 4 (400-800-1500-3000) 150 mm

Normale prijs € 52,95 Speciale prijs € 47,66 € 39,39

Diamant Polijstschijven set 4 150 mm – Natuursteen polijsten doe je met een diamant polijstschijf. Deze set bevat alle korrels om natuursteen zoals marmer, graniet, travertin of ander natuursteen te polijsten. Met deze set kun je krassen en oxidatie verwijderen en polijsten tot een gezoete uitstraling (lichte glans). Deze set is geschikt voor een roterende polijstmachine met regelbaar toerental. Natuursteen polijsten? Bestel snel de diamant polijstschijven set.

Met onze HD Diamant polijst systeem ben je in staat om zelf krasjes en doffe plekken uit een natuursteen blad, tafel, vensterbank, douchebak of vloer te polijsten en deze op te werken tot een gezoete of spiegelglans afwerking.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
DP.KIT4.150

Natuursteen Zelf Polijsten met Ons HD Diamant Polijstpads Systeem

Ontdek ons innovatieve HD diamantpad polijstsysteem, waarmee je zelf betonnen of natuurstenen oppervlakken kunt polijsten. Deze HD diamant pads zijn geschikt voor vrijwel alle machines met klittenbandaansluitingen, zowel roterende (regelbare haakse slijper of polijstmachine) als excentrische (schuurmachine of polijstmachine). Ze zijn zowel nat als droog te gebruiken en verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes, van grof (agressief) tot zeer fijn (spiegelglans).

Onze nieuwe diamant pads zijn dunner dan de standaard pads, maar bevatten meer diamantcoating, wat resulteert in snellere en langdurige prestaties. Terwijl standaard diamant pads meestal slechts 10-15 m² meegaan, gaan onze HD Diamant Polijstpads maar liefst tot 5000 m² (grof) of 10.000 m² (fijn) mee.*

(*) Disclaimer: Gebruik de aanbevolen snelheid en vermijd scherpe randen, voegen, scheuren of smalle stroken smaller dan de diameter van de pad. Let op! Onze pads werken alleen op volledig glad beton; bij grove beschadigingen is eerst schuren of slijpen vereist.

Deze set van 150 mm HD Diamantschijven bestaat uit:

HD Diamant pad rood (korrel 400, grof)
HD Diamant pad blauw (korrel 800, medium)
HD Diamant pad geel (korrel 1500, fijn)
HD Diamant pad groen (korrel 3000, super fijn)

Zelf natuursteen polijsten of uitbesteden?

Vaak krijgen we de vraag of je beter zelf natuursteen kunt polijsten of het moet uitbesteden. Zelf polijsten bespaart aanzienlijk op kosten, zelfs wanneer je rekening houdt met de aanschaf van de complete set diamant pads en de machine. Een specialist kost al snel €27,- per m² en rekent vaak een minimale startprijs die hoger is dan onze complete set. Het is dus kostenefficiënt om zelf natuursteen te polijsten, vooral omdat onze diamant pads jarenlang meegaan en hergebruikt kunnen worden.

Hoe zelf natuursteen polijsten?

Ons stappenplan leidt je eenvoudig door het polijsten van natuursteen, zoals graniet, marmer of beton. Meestal zijn de korrelgroottes 400, 800, 1500 en 3000 voldoende om krassen en doffe plekken te verwijderen en een gezoete uitstraling te krijgen. Voor een spiegelglans kun je doorgaan tot korrel 8000. Het aanbevolen toerental (400-2000 RPM) staat vermeld op de polijstpad, waardoor fouten worden voorkomen.

Voordelen van HD Diamant Polijstpads

Waarom zou je overstappen op HD Diamant pads?

 • Uitzonderlijke duurzaamheid (grove korrel tot 5000 m², fijne korrel tot 10.000 m²)
 • Snellere werking in vergelijking met concurrenten
 • Optimale prijs-kwaliteitverhouding
 • Dunne pads voor betere controle
 • Open structuur voor zelfreiniging
 • Nederlands product
 • Geen zware chemicaliën nodig
 • Geschikt voor nat en droog polijsten
 • Past op bijna alle schuur- of poetsmachines
 • Gemakkelijk te gebruiken voor particulieren
 • Verwijdert zware vervuiling en krassen
 • Mogelijkheid tot spiegelglans polijsten
 • Aanbevolen toerental: 400-2000 RPM

Wat heb je nog meer nodig?

Naast de polijstpads heb je een geschikte machine nodig. Deze machines zijn ook verkrijgbaar bij ons, zoals schuurmachines, haakse slijpers en roterende of excentrische polijstmachines. Kies een machine met een toerental tussen 400 en 2000 RPM.

Voor nat polijsten heb je een emmer water en een spons nodig, terwijl een stofzuiger handig is voor droog polijsten. Na het polijsten is het aan te raden het natuursteen te impregneren of te beschermen, en het gepolijste oppervlak goed te onderhouden met de juiste zeep of reinigingsmiddel.

Hoe gebruik je deze diamant polijstschijven?

Deze set kan worden gebruikt met zowel roterende als excentrische machines. Als je een roterende machine gebruikt, zorg ervoor dat het toerental regelbaar is (400-2000 RPM). Controleer ook de steunschijf van de machine en bepaal of je een extra steunschijf nodig hebt.

Zorg ervoor dat het te behandelen oppervlak vrij is van vervuiling. Reinig het indien nodig met een natuursteenreiniger en verwijder alle losse vervuiling, zoals zand en modder.

Bevestig de diamantschijven volgens de instructies aan de steunschijf van de machine. Begin met een lagere snelheid bij grove korrel en verhoog deze bij fijnere korrel. Oefen voldoende druk uit om de schijf effectief te laten snijden; deze mag niet over het oppervlak glijden.

Werk gestaag en ga niet te snel door de stappen. Zorg ervoor dat alle krassen van de vorige stap zijn verwijderd voordat je doorgaat naar de volgende. Werk met een overlap van ongeveer 50% om ervoor te zorgen dat het hele oppervlak wordt gepolijst, en verwijder afvalstoffen direct.

Welke diamant polijstpad heb je nodig voor jouw natuursteen?

Dit is afhankelijk van de gewenste glans en de huidige staat van het oppervlak. Over het algemeen zijn korrelgroottes 400 tot 3000 geschikt voor algemeen gebruik en beschadigingen. Als je grover moet beginnen, kun je kiezen voor korrel 100 of 200. Voor een spiegelglans werk je als laatste af met korrel 8000.


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:HD Diamant polijstschijven kit 4 (400-800-1500-3000) 150 mm
Uw waardering