Facebook Pixel
FLEX XFE 7-15 150 Excentrische Polijstmachine

FLEX XFE 7-15 150 Excentrische Polijstmachine

FLEX XFE 7-15 150 Excentrische Polijstmachine

Normale prijs € 540,00 Speciale prijs € 424,95 € 351,20

De FLEX XFE 7-15 excentrische polijstmachine met een 15 mm uitslag en een krachtige motor van 710 Watt Ontwikkeld voor warmtegevoelige lakken doordat deze machine weinig warmteontwikkeling creëert op het te polijsten oppervlak. Bestel de FLEX XFE 7-15 nu en wij bezorgen deze gratis op locatie (NL)

Wordt geleverd vanaf Flex Magazijn 3-5 werkdagen

Beschikbaarheid: Op voorraad
Nog 3 beschikbaar, bestel snel!
SKU
418.080

Over de FLEX 7-12 Excentrische Polijstmachine

De poetsmachines van FLEX zijn uitermate geschikt voor het poetsen en polijsten van jouw auto, motor, caravan of boot. Deze FLEX XFE is een echte allrounder en kan worden gebruikt voor het hologramvrij polijsten van de meest voorkomende oppervlakte problemen tot en met de laatste glanzende afwerking.

Door de excentrische beweging van deze Flex polijstmachine kun je gemakkelijk kleine krassen en swirls uit de lak te polijsten en deze vervolgens gemakkelijk naar een hoogglans resultaat worden gebracht. De machine is krachtig, maar door de weinige warmte die de poetsmachine creëert op de lak veilig te gebruiken

Comfortabel polijsten met de FLEX XFE Poetsmachine

Bij het ontwerpen van deze polijstmachine hebben ze bij FLEX goed nagedacht over het comfort van de machine zodat er erg comfortabel en langdurig mee kan worden gewerkt. De ergonomische gevormde machine is voorzien van SoftGrip en laat zich nauwkeurig bedienen. De vlakke kop bewerkt de weerstand en daardoor kan de machine in elke stand gemakkelijk en veilig worden bediend. De speciale schokdempende steunschijf maakt het comfort plaatje compleet!

 

Voordelen van de Flex excentrische polijstmachine

De keuze voor de FLEX XFE biedt veel voordelen. De machine is namelijk voorzien van een VR-Microprocessor voor de elektronica. Toerentalregelaar door tachogenerator, zachte aanloop, geef-gas-schakelaar, heropstartbeveiliging na stroomuitval, overbelasting beveiliging, temperatuurcontrole en toerentalkeuze. Daarnaast zorgt de geoptimaliseerde luchtaanvoer voor de perfecte koeling van de machine.

Even alle punten op een rijtje

 • Eenvoudig in gebruik
 • Zorgt voor hoogglans van de autolak
 • Verwijdert krasjes, swirls en overige lakdefecten
 • Autolak raakt nooit beschadigd
 • Comfortabel in gebruik
 • Soepele loop door contragewicht
 • Veel elektronische opties

De technische specificaties van de FLEX XCE 10-8 125

Hieronder een opsomming van de technische specificaties:

 • Maximale polijstschijf diameter 160 mm
 • Maximale steunschijf diameter 150 mm
 • Excentrische uitslag 15 mm
 • Onbelast toerental 1500-4500/min
 • Onbelast slagtal 3000-9000/min
 • Opgenomen vermogen 710 Watt
 • Kabellengte 4.0 Meter
 • Afmeting: (L x B x H) 370 x 40 x 140 mm
 • Gewicht 2.4 KG
 • Standaard geleverd met 1 stuks steunschijf 125 mm
 • Standaard geleverd met 1 stuks steunschijf 150 mm

 

Ook voor de startende polijster

Uiteraard verkopen we veel van dit soort machines aan zakelijke partijen zoals poetsbedrijven, autoschade herstel bedrijven of klanten in de maritieme sector. Maar deze machine is natuurlijk ook uitermate geschikt voor de startende polijster. Wil je ook zelf de lak herstellen van jouw auto of boot, dan is de FLEX XFE wellicht de juiste keuze!

Alle pluspunten van de FLEX XFE Excentrische polijstmachine.

Hieronder een opsomming van de pluspunten:

 • Een slag van 15 mm, voor hologramvrij polijsten
 • Basismachine voor het hologramvrij bewerken van de meest voorkomende oppervlakteproblemen tot en met de afwerking
 • Soepele loop door contragewicht
 • Speciaal geschikt voor warmtegevoelige lakken door weinig warmteontwikkeling aan de oppervlakte
 • Speciale schokdempende velcro-steunschijf
 • Vlakke kop beperkt oppervlakteweerstand. Daardoor kan de machine in elke stand veilig bediend worden
 • Greepafwerking: ergonomisch gevormd met SoftGrip. De machine laat zich nauwkeurig bedienen en is steeds comfortabel en veilig om vast te houden
 • VR-microprocessor-electronica: met toerentalregeling door tachogenerator, zachte aanloop, geef-gas-schakelaar, heropstartbeveiliging na stroomuitval, overbelastingsbeveiliging, temperatuurcontrole en toerentalkeuze
 • Geoptimaliseerde luchtaanvoer voor perfecte koeling van motor en aandrijving. Geen storende luchtstroom voor de gebruikerFLEX Excentrische polijstmachines bij Polijstweb

Ben je erover uit en wil je een FLEX Poetsmachine aanschaffen? Bestel dan vandaag nog een professioneel apparaat op onze webshop. Met enkele klikken heb jij je bestelling afgerond, waarna je gloednieuwe polijstmachine spoedig bij je thuis wordt geleverd. Heb je meer dan €50 besteed en woon je in Nederland? Dan is de verzending gratis!

Heb je nog een brandende vraag die je ons wilt stellen? Bellen kan via 0517-433660. Onze experts staan je graag te woord en helpen je met al je vragen over de FLEX XFE 7-15 150 excentrische polijstmachine!


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:FLEX XFE 7-15 150 Excentrische Polijstmachine
Uw waardering

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het polijsten en welkom in de wondere wereld van polijsten van auto`s. Je hebt natuurlijk al gemerkt dat er veel te koop is. Zoveel merken, zoveel soorten en nog een zoveel meningen. We begrijpen heel goed dat je door het bomen het bos niet meer ziet en dat je jezelf de vraag stelt, welke polijstmachine of polijstmachine set past nu het beste bij mij.

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om te weten wat je precies wilt gaan polijsten. Hoeveel ervaring je hebt en hoe vaak je wilt polijsten. Om je hierbij te helpen hebben we een keuzehulp voor je gemaakt die je kan helpen bij de juiste keuze.

Keuze gemaakt? Bekijk de blog waarin je alles leest over hoe je een auto moet polijsten

Welk Type polijstmachine?

Om te beginnen zijn er 3 verschillende soorten polijstmachines namelijk een Roterende polijstmachine, een excentrische polijstmachine en een geforceerde polijstmachine.

Een roterende polijstmachine heeft vaak het meeste vermogen om zware defecten op lakken te verwijderen, echter heb je hier wel wat ervaring voor nodig want deze machine veroorzaakt vaak hologrammen op lakken.

Op andere ondergronden zoals metaal, natuursteen of glas kun je deze machine juist goed gebruiken

Ga je lak polijsten kies dan deze machine wanneer je ervaren bent, als beginner zouden we een excentrische machine nemen.

Een excentrische machine wordt het meest gebruikt voor het polijsten van lakken en kan eigenlijk door iedereen worden gebruikt. Deze machine is volkomen veilig om alle soorten lak hoogglans te polijsten zonder kans te hebben op nare hologrammen.

 


De uitslagen van een excentrische polijstmachine wat betekend het?

Je hebt het vast al gezien. Bij alle excentrische polijstmachines staat uit uitslag uitgedrukt in millimeters. Zo zie je vaak de waardes staat van 8-9-10-12-15 of 21 mm. Maar wat houdt dit precies in?

Dit de excentrische beweging die de machine maakt zeg maar van links naar rechts roterend. Daarbij geldt hoe groter de uitslag, hoe groter het oppervlak dat je kunt polijsten en hoe meer warmte/wrijving de machine creëert.

Dus je zou zeggen de machine met de grootste uitslag is het beste? Dit is namelijk niet perse het geval. Een machine met een grote uitslag verwijdert sneller krassen, en is ideaal voor grote vlakken. Maar werkt niet goed op kleinere delen zoals bumpers en rondingen, hiervoor wil je dus weer een machine hebben met een wat kleinere uitslag.

Hierbij een globaal overzicht per uitslag die het beste past bij de gebruiker.

 

8 tot 9 mm
Beginnende poetser. (ervaring niet nodig)
Polijsten van een auto, motorfiets en kleine smallere objecten
Polijst niet full-time zijn/haar lak
Geschikt voor wat zachtere lakken
Mogelijkheid tot gebruiken kleinere steunschijf (75 mm)

10-12 mm excentrische uitslag

Beginnende/semi professional (ervaring niet nodig)
Polijsten van auto, camper/caravan of boot
Polijst regelmatig zijn/haar lak
Geschikt voor zachte tot hardere lakken
Mogelijkheid tot gebruiken kleinere steunschijf (75 mm)

15 mm excentrische uitslag

Beginnende/ semi professional/ professional (ervaring niet nodig)
Polijsten van auto, camper/caravan boot
Polijst vaak zijn/haar auto 
Geschikt voor alle soorten lakken

21 mm excentrische uitslag

Semi professional/Professional
Polijsten van grote gelakte vlakken op auto, camper/caravan
Polijst veel en heeft er een andere polijstmachine bij
Geschikt voor hardere lakken

 


Welk wattage nodig van een polijstmachine?

 

De meeste polijstmachines hebben een wattage vanaf 500W oplopend naar zo`n 1000W. Hierin ligt het antwoord voor de hand. Hoe hoger het wattage hoe krachtiger de machine. 
Poets je eenmalig een auto en wil je het daarna bijhouden en heb je een zachte lak dan kun je prima uit de voeten met een lichtere machine. Polijst je regelmatig, hardere lakken en wil je investeren op de langere termijn dan kun je beter een wat zwaardere machine aanschaffen.

Wanneer mini polijstmachine gebruiken?

Een mini polijstmachine gebruik je voornamelijk voor de wat kleinere delen. Denk aan spoilers, velgen, bumpers of sponningen van een auto en dan gebruik je zo`n mini polijstmachine voor erbij. Maar een mini polijstmachine is ook uitermate geschikt voor het polijsten van motoren. 
Ook kun je de mini polijstmachine gebruiken voor bijvoorbeeld kunstwerken of kozijnen.

 


Accu vs Draad

Beide hebben zijn voor en nadelen. Een accu machine geeft je meer vrijheid omdat je geen draad hebt, maar lever je vaak wat vermogen in en is minder geschikt voor non stop polijsten.
Draad ben je wat beperkter in ruimte maar heb je vol vermogen en kun je non stop polijsten

Welk merk polijstmachine/starterset

Bij ons vindt je een breed scala aan polijstmachines van verschillende merken zoals Liquid Elements, Titan en Flex tools. Alle machines zijn van zeer goede kwaliteit. Afhankelijk van budget en type gebruiker kun je hierin een keuze maken

Titan
Instapmodel
Beginnende poetser/semi professional

Liquid Elements
Middenklasser
Beginnende poetser/ semi professional/ professional

Flex tools
Hoogsegment
Beginnende poetser/ semi professional/ professional

Daarnaast vind je bij de starterset ook nog verschillende polijstmiddelen en pads.

Wat betreft de polijstmiddelen vind je sets met FX Protect, Menzerna en Monkey. In kwaliteit en verwerking zit hier vrijwel geen verschil en is de keuze hierin puur persoonlijk. Het enige merk dat iets anders is in samenstelling is FX Protect en dat heeft te maken met dat de polijstmiddelen van FX Protect op waterbasis zijn. Dit houdt in dat je eigenlijk precies ziet wat je doet omdat er geen olieachtige smeermiddelen in zijn verwerkt die wellicht iets wat fijne poetsveegjes of krasjes kan maskeren. Verder zijn alle polijstmiddelen vrij van siliconen.

Dan heb je nog de polijstpads. Ook hier is het vrij makkelijk, de kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en gaat puur op basis van merk voorkeur.

 


Algemene punten.

Naast de bovenstaande punten kun je nog eens kijken naar andere punten zoals het gewicht van de machine, het toerental, het geluid, welk type schakelaar, de kabel lengte, mogelijkheid tot plaatsen van een kleinere steunschijf en of de machine in een mooie fancy tas geleverd gaat worden.