Facebook Pixel

Wat te doen bij een laagstaande zon

Wat te doen bij een laagstaande zon

Laagstaande zon tijdens autorijden

Je herkent het vast wel, een laagstaande zon, zonneklep naar beneden en toch zie je alsnog bijna niets. De laagstaande zon zowel bij opkomst als bij ondergang kan erg mooi zijn, maar ook extreem gevaarlijk op het moment dat je niets meer ziet. Met name in het voor of najaar krijgen we hier vaker mee te maken omdat dan de zon juist op komt of ondergaat midden in de spits. Wat kun je er aan doen?

Zonnebril in de auto

De makkelijkste en het meest voor de hand liggende oplossing is het dragen van een zonnebril. Zorg dat je dan ook altijd een zonnebril in de auto hebt liggen. Bij voorkeur een bril met gepolariseerde glazen die de schitteringen zoveel mogelijk tegenhoud. Dit is altijd al beter dan niets. Natuurlijk moet je wel schone autoruiten hebben.

Zonneklep

In iedere auto zit natuurlijk standaard een zonneklep, maar vaak is dit niet genoeg. Dit helpt vaak maar een heel klein beetje. Wanneer je net weer een bocht maakt moet je de zonneklep weer verstellen tijdens het rijden. Erg vervelend en ook niet altijd even veilig.

Schone autoruiten

De beste en de enige manier om echt veilig de weg op te gaan zijn simpelweg schone autoruiten. Goed zicht begint namelijk bij schone autoruiten. Maar wat heb je daarvoor nodig? En hoe ga je te werk?

Er zijn verschillende soorten ruitenreinigers, voor zowel de ruiten aan de buitenkant als de binnenkant. De ruitenreinigers die je voor de binnenkant gebruikt kun je vaak ook gebruiken voor de buitenkant. Maar de ruitenreinigers die je voor de buitenkant gebruikt kun je niet altijd gebruiken voor de binnenkant. Dit heeft ermee te maken dat bij ruitenreinigers die speciaal zijn ontwikkeld voor de buitenkant van de autoruiten vaak een beschermende, waterafstotende laag creëren op het oppervlak. Natuurlijk erg handig voor de buitenkant, maar voor de binnenkant van de ruiten minder praktisch.

Autoruiten schoonmaken aan de buitenkant

Voor de buitenkant van de auto gebruik je vaak een ruitenreiniger met een waterafstotende werking. Zodat je niet alleen met een laagstaande zon het beste zicht hebt, maar ook tijdens regenval. Zo heb je de ruitenwissers vrijwel niet nodig wanneer het gaat regenen.

Naast een ruitenreiniger met een waterafstotende laag heb je ook ruiten coatings. Deze beschermen langer dan alleen een ruitenreiniger met een water afstotende werking. Ze versterken elkaar onderling wel.

Daarnaast is het ook belangrijk om een goede ruitenwisservloeistof te gebruiken die zowel de rubbers als de beschermlaag niet aantast.

Autoruiten schoonmaken aan de binnenkant

Ook kunnen ruiten aan de binnenkant vaak erg smerig zijn, met name wanneer er in een auto wordt gerookt gaat deze nicotine aanslag direct op de autoruiten zitten en zorgt voor een vettige laag. Dit beperkt het zicht en is natuurlijk enorm gevaarlijk.
Het schoonmaken van de autoruiten kun je doen met een ruitenreiniger op basis van alcohol met een bijhorende ruitendoek.

 

Basis materiaal dat je altijd bij je wilt hebben.

Idealistisch zou je iedere week de ruiten van de auto moeten reinigen en schoonmaken. Nu weet ik uit ervaring dat bijna iedereen dit uitstelt tot je bijna niet meer door de ruiten heen kunt zien en vaak ben je dan al te laat. Zorg er daarom altijd voor dat je iets van een reinigingsmiddel en een goede glasdoek in de auto hebt liggen zodat je het zicht direct kunt verbeteren en daardoor veilig de weg op kan. Ook wanneer je last hebt van condens in de ochtend kan een goede ruitendoek de uitkomst zijn.

Wat moet je juist niet doen!

Wat je echt niet zou moeten doen is de autoruiten voorzien van een waxlaag, dit zorgt juist voor een vettige laag op de autoruit en voor slecht zicht.
Ook moet je nooit de ruitenwissers aandoen wanneer er geen ruitenvloeistof in het reservoir zit! Ook dit zorgt voor extreem slecht zicht.

Er zijn geconcentreerde screenwash producten te verkrijgen die je zelf kunt aanlengen met water. Simpelweg 100 ml in een leeg reservoir doen en vervolgens afvullen met water. Zo hoef je nooit meer zo`n grote 5 liter jerrycan mee te nemen onderweg en heb je altijd iets bij de hand voor noodsituaties

Gratis levering vanaf €50

Nu weet je wat je wel of niet moet doen wanneer je last hebt van de laagstaande zon. Producten bestellen? Bestel vandaag nog al je poetsproducten bij Polijstweb Ons hele assortiment staat online, bestellen kan met slechts enkele kliks. Daarnaast hanteren wij een snelle levering en worden de producten bij een bestelling vanaf €50 ook nog eens gratis geleverd!

Heb je nog vragen voor ons, of wil je misschien advies ontvangen? Bel ons dan gerust, of stuur je vragen via de mail. Wij staan je graag te woord en helpen je aan de beste poetsproducten om het zicht tijdens autorijden te verbeteren.



Deze producten zijn wellicht interessant voor u