Facebook Pixel

Do`s en dont`s polijstpads

Do`s en dont`s polijstpads

Polijstpads Hoe gebruik je ze?

Wanneer je gaat polijsten kun je gewoon niet zonder polijstpads. Het zijn verbruikersartikelen en daarom wil je het maximale uit een polijstpad halen. Hieronder gaan we wat dieper in op wat je juist wel of juist niet kunt doen met een polijstpad. Om zo de levensduur van een polijstpad te vergroten.

 

Hoe Gebruik je een Polijstpad?

Zet niet teveel druk!
Het belangrijkste is, zonder teveel druk! Teveel druk zorgt er vaak voor dat een polijstpad te warm wordt en daardoor kapot kan gaan. Laat de machine het werk doen, en oefen lichte druk uit. Krijg je een bepaalde kras of lakdefect er niet uit? Gebruik dan gewoon een zwaardere pad en compound.

Gebruik je al het maximale aan zwaar geschut en krijg je die kras er alsnog niet uit? Denk dan aan wetsanding, schuur de kras er lichtjes uit en ga daarna polijsten.

Reinig de pad tijdens het polijsten!
Tijdens het polijsten maak je gebruik van een polijstmiddel. Het is de truc om juist niet teveel polijstmiddel te gebruiken. Op deze manier gaan de cellen dicht zitten en deze zorgen er tevens voor dat de pad gekoeld kan worden. Dus hoe voller de pad zit met polijstmiddel, hoe minder de polijstpad gekoeld kan worden.


Wanneer de pads te verzadigd zijn door het polijstmiddel zal deze sneller warm worden en daardoor bestaat de kans dat deze kapot gaat. Daarnaast wordt de pad ook zwaar, ook dit kan een reden zijn dat een polijstpad kapot gaat.

Zorg er daarom voor dat je de pad goed schoonmaakt tijdens het polijsten. Dit kan doormiddel van een padwasher, of gewoon door de pad te wassen onder de kraan ( laat deze dan wel eerst drogen).

Tip! Wissel per paneel van polijstpad, zo kan de polijstpad afkoelen en eventueel goed drogen na het wassen.

Gebruik niet teveel polijstmiddel!
Less is more in dit geval. Je hebt maar een paar drupjes polijstmiddel nodig op een polijstpad. Het heeft totaal geen zin om de pad vol te duwen met polijstmiddel. Sterker nog, hoe meer polijstmiddel je gebruikt, hoe groter de kans is dat je de pad kapot maakt. Zit de pad vol? Reinig deze dan. Doet de pad te weinig? Gebruik de juiste combi tussen polijstmiddel en polijstpad. Dus kies in zo`n geval voor een zwaardere kwaliteit polijstpad.

Hoe onderhoud je een Polijstpad?

Wil je het maximale uit een polijstpad halen? Maak deze dan constant schoon, was de polijstpad uit met water onder een kraan, of gebruik een padwasher of cleaner. Droog de polijstpad eventueel met een luchtspuit. Voor het beste resultaat is het dus aan te raden om meerdere polijstpads te gebruiken op één auto.
Na het gebruik is het aan te raden de pads te wassen met Autoglanz Microwash

Hoe lang gaat een polijstpad mee?

Dit is een best lastige vraag. Dit is namelijk compleet afhankelijk van wat voor soort pad je gebruikt, hoe je deze gebruikt en in welke staat de lak is. De polijstpads die wij verkopen van het merk Moore en Monkey gaan gemiddeld meerdere auto`s mee (type golf)

 

Veel voorkomende problemen bij polijstpads

Hieronder een opsomming van de meest voorkomende problemen bij het gebruik van polijstpads.

De polijstpads scheuren.

Wanneer een polijstpad begint te scheuren kan dit meerdere oorzaken hebben. Vaak gebeurd dit bij excentrische polijstmachines. Het kan zijn dat de pad gewoon op is na een aantal auto`s, maar het kan ook zijn dat er teveel van een pad is gevraagd. Dat er teveel druk is uitgeoefend op de polijstpad, dat de polijstpad vol zit met polijstmiddel en daardoor te zwaar is geworden

Oplossing: Minder druk of een zwaardere polijstpad/polijstmiddel combi gebruiken. De pads vaker schoonmaken tijdens het polijsten.

Randen van de polijstpads brokkelen af.

Eigenlijk heeft dit dezelfde oorzaak als het probleem hierboven. Teveel druk, of teveel polijstmiddel, of de polijstpad is gewoon op. Oplossing is hetzelfde als hierboven.

Polijstpad implodeert.

Wanneer een pad implodeert houd dit vaak in dat de pad te warm is geworden en zijn hitte niet goed heeft kunnen afvoeren. Dit kan als oorzaak hebben dat er met teveel druk en te hoog RPM is gepolijst, dat de polijstpad te vol zit met polijstmiddel en daardoor de cellen niet meer goed kunnen koelen. Ook kan het zijn dat er in de pad geen middengat zit waar de trillingen van de excentrische beweging kunnen worden afgebroken/afgevoerd.

Oplossing: Pads regelmatig schoonmaken, polijstpads laten afkoelen en minder druk uitoefenen.

Klittenband/velcro laat los van de pad.

Wanneer het velcro los laat van het foam kan dit meerdere oorzaken hebben. Één van de meest voorkomende oorzaken is weer warmte. De pad kan zo warm zijn geworden dat de verlijming gewoon los komt door de hitte. Ook kan het zijn dat bepaalde polijstmiddelen een chemische reactie veroorzaken bij de verlijming (denk aan bepaalde oplosmiddelen) Dit laatste probleem komt gelukkig steeds minder vaak voor.

De polijstmiddelen van tegenwoordig bevatten steeds betere bestandsdelen en de polijstpads zijn steeds beter bestand tegen chemische producten.

Ook kan het zijn dat het een zeldzame productiefout is. (Meer info over produceren polijstpads bekijk onze blog). Het velcro word aan de pad vast gelijmd. Het kan voorkomen dat op het einde van zo`n plaat net niet genoeg lijm zit. Dit wordt altijd gecontroleerd, maar soms is het niet altijd te zien. Daarnaast worden de pads tijdens het produceren en verpakken nogmaals gecontroleerd. Ondanks de scherpe controle kan het voorkomen dat er in een enkele geval een verkeerde polijstpad door deze controles heen glipt.

 

Polijstpads bij Polijstweb

Zo! We hopen dat je nu iets meer te weten bent gekomen over het gebruik van de polijstpads. Wat je wel of niet moet doen en wat de meest voorkomende problemen zijn.

De polijstpads die wij bij Polijstweb verkopen zijn in onze ogen absoluut de betere polijstpads die momenteel op de markt te verkrijgen zijn. Merken zoals Moore en Monkey hebben een lange testfase gehad en zijn uitgezet bij meerder professionele poetsbedrijven om te testen voordat deze bij ons in het assortiment kwamen. Beide merken hebben deze test ruimschoots gehaald met 0% afkeur. Beide merken hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding zodat je maximaal kunt polijsten tegen een minimale prijs.

Heb je verder nog vragen over polijstpads? Of wil je polijstpads bestellen? Kijk dan snel ons complete assortiment polijstpads of neem contact op met ons voor al de vragen over polijstpads!