Facebook Pixel

Autoruiten ijsvrij maken

Autoruiten ijsvrij maken

Autoruiten ijsvrij maken?

Tijdens de wintermaanden is er één ding waar ik persoonlijk altijd een hekel aan heb gehad, het ijsvrij maken van autoruiten. Er iets niets vervelender dan in de kou de ruiten van je auto ijsvrij te krijgen. Of je dit nu doet met een ijskrabber, een oude cd hoes of zelfs met warm water je wilt dit op een zo snel mogelijk manier doen, maar wel op een manier dat veilig is voor de autoruiten. Daarnaast moeten de autoruiten ook volledig ijsvrij zijn, je kunt hier zelfs een boete voor krijgen wanneer het zicht alsnog wordt beperkt

 

 Autoruiten ijsvrij maken met een ijskrabber


Iedereen kent ze, de ijskrabbers. Bij iedere winkel of station kun je ze kopen. Met of zonder handschoen en in allerlei maten en kleuren. Maar is dit altijd de juiste manier? Nee! Naast dat je er zonder handschoenen echt enorm koude handen van krijgt is het ook niet altijd veilig voor je autoruiten. De kans bestaat namelijk dat je door een ijskrabber krassen kunt maken in het glas. Zonde want dit is vaak een blijvende schade! Daarnaast is het erg vervelend wanneer je de spiegels weer recht moet gaan zetten wanneer je deze eenmaal zover als het kon ijsvrij hebt gemaakt.

 

Autoruiten ijsvrij maken met warm water


Heel eerlijk? Ja, ook ik heb in het verleden heel vaak mijn autoruiten ijsvrij gemaakt met een fles warm water uit de kraan. Dit ging altijd erg makkelijk, ruitenwissers aan, warm water over de autoruiten en schoon waren ze. Tot op een dag dat mijn vooruit knapte. En ik mijn complete voorruit moest laten repareren. Door het plotselinge verschil in tempreratuur ontstaat er een spanning waardoor de autoruit kan barsten. Heb je een putje van steenslag of had je al een sterretje in je autoruit, kijk dan helemaal uit met de temperatuur, zelfs een kachel kan al blijvende schade toebrengen

Autoruiten ijsvrij door auto stationair laten lopen


Heel verleidelijk, motor aan, airco aan, kachel op standje Sahara raampjes een beetje open en circuleren met de stroming. Het duurt even voordat je autoruiten ontdooien, maar je kunt in ieder geval lekker op de bank blijven wachten tot de ruiten zijn ontdooit toch? Erg leuk totdat er iemand in jouw draaiende auto stapt en er mee weg rijd. Leg dit maar eens uit aan de verzekering.

 

Autoruiten ijsvrij maken door een ruitenontdooier


Nu weet je hoe het niet moet, maar wat werkt dan wel? De enige manier om op een snelle, maar veilige manier je autoruiten te ontdooien is gebruikt te maken van een ruiten ontdooi spray. Deze heb je in verschillende prijsklasse. De betere ruitenontdooiers zijn vrij van ammoniak en laten geen vette waas achter op de autoruiten. Het werkt effectief en erg snel. Simpelweg sprayen en je rondje om de auto lopen. Op het moment dat je weer bij de voorkant van je auto bent is alles ontdooit. Ruitenwissers aan en je kunt vertrekken. Geen koude handen, geen barstende ruiten en geen risico op krassen. Daarnaast kun je de ruitenontdooier ook veilig gebruiken voor de sloten en deurgrepen.

Autoglanz De-Icer kan tot -70 worden gebruikt. Niet dat je dit ooit zult ervaren, maar dit geeft wel aan hoe goed het product werkt. Bovendien is het in tegenstelling tot de goedkopere ruitenontdooiers veilig voor rubbers, kunststof en lak. De-Icer laat ook geen vettige waas achter op de autoruiten.

Gratis levering vanaf €50

Autoruiten ijsvrij maken? Bestel vandaag nog je ruitenontdooier bij Polijstweb Ons hele assortiment staat online, bestellen kan met slechts enkele kliks. Daarnaast hanteren wij een snelle levering en worden de producten bij een bestelling vanaf €50 ook nog eens gratis geleverd!

Heb je nog vragen voor ons, of wil je misschien advies ontvangen? Bel ons dan gerust, of stuur je vragen via de mail. Wij staan je graag te woord en helpen je graag om ook jouw autoruiten ijsvrij te maken



Deze producten zijn wellicht interessant voor u