Facebook Pixel

Auto Interieur reinigen in 15 stappen

Auto Interieur reinigen in 15 stappen

Auto Interieur Reinigen in 15 stappen

Het interieur van jouw auto reinigen in 15 stappen. Aan de buitenkant van de auto wordt altijd veel aandacht besteed. De lak moet in top conditie zijn, de velgen altijd schoon en netjes en niet vergeten de autoruiten. Toch zie je het interieur van jouw auto vaker dan de buitenkant. Dus tijd om het interieur van jouw auto te reinigen en op een professionele manier grondig aan te pakken

 

Auto interieur reinigen.

Het is misschien niet het leukste klusje, het reinigen van het auto interieur. Echter zie je de binnenkant van je auto vaker dan de buitenkant. Hondenharen, broodkruimels, blikjes drinken en koffie vlekken? Kortom ziet jouw auto er ook uit alsof het een rijdende vuilnisemmer is? De hoogste tijd om dit eens grondig aan te gaan pakken. En met ons 15 stappenplan kun je in no-time het interieur van jouw auto weer als nieuw krijgen.



Zelf het interieur van je auto reinigen ? Volg deze 15 stappen en geniet van een schoon interieur!

Stap 1 Losse spullen verwijderen uit de auto

Verwijder al het losse spul uit de auto. Koffiebekers, flesjes, blikjes, speelgoed of kleding alles wat niet in de auto hoort verwijder je. Spullen die je nog wilt gebruiken plaats je in een bak. Items zoals pakjes, flessen of bekers gooi je natuurlijk direct in een vuilniszak.

Haal ook direct de losse automatten uit de auto.

Stap 2 Auto Stofzuigen

Om te beginnen gaan we eerst stofzuigen. Neem hierin alles mee, haal losse deksels open en gebruik indien nodig een hondenborstel om hardnekkige hondenharen te verwijderen. Gebruik waar het noodzakelijk is een smalle zuigmond om tussen de stoel en de dorpel te komen.
Vergeet niet de stoelen naar achter of voren te zetten zodat je ook onder de stoelen alles schoon krijgt

Stap 3 Auto Bekleding reinigen

Zorg ervoor dat je tijdens het stofzuigen geen vervuiling meer achterlaat op de bekleding. En neem direct alle hoekjes en gaatjes mee. Spray de bekleding in met een Interieur cleaner en werk in met een zachte borstel. En neem af met een microvezeldoek. Indien de vlekken erg hardnekkig zijn kun je een extractie machine gebruiken. (deze kun je vrijwel overal huren)
Let wel op gebruik bij alcantara bekleding geen borstel maar een zachte microvezeldoek.

Stap 4 Auto tapijt reinigen

Omdat het tapijt vaak nog wat vervuilder is dan de bekleding breng je de interieur cleaner ruim aan op het tapijt. Borstel vervolgens in met een goede interieur borstel en neem ook weer af met een microvezeldoek. Ook hier geldt weer, is de vervuiling extreem en krijg je niet alle vlekken uit het tapijt. Werk dan met een extractie machine. Werk daarna na met een stofzuiger om loskomend vuil direct te verwijderen

Stap 5 Hemelbekleding reinigen

Met het reinigen van de hemelbekleding dien je iets voorzichtig te zijn. Dit omdat de onderlaag vaak is opgebouwd uit karton met een dun laagje foam. Het aanbrengen van de cleaner doe je dan ook direct op de borstel of op een microvezeldoek. En niet rechtstreeks op het stof.

Stap 6 Kunststof Reinigen

In deze stap beginnen we met het reinigen van de kunststof delen zoals de kappen en de pedalen. Gebruik hiervoor een APC, Multireiniger of Interieur reiniger en borstel het product in met een borstel. Haal het residu vervolgens weg met een microvezeldoek. Zorg er altijd voor dat je een cleaner gebruikt dat geschikt is voor het reinigen van het interieur. Laat het product niet opdrogen en zorg ervoor dat je al het residu verwijdert. Herhaal het proces wanneer de vervuilen niet verwijderd is.

Stap 7 Dashboard schoonmaken

Gebruik voor deze stap ook een interieur reiniger, een APC of een multireiniger. Borstel het product in met een zachte borstel. Na het verwijderen van de vervuiling verwijder je de residu met een schone microvezeldoek. Zorg ervoor dat alle vloeistof en vervuiling is verwijderd.

Stap 8 Ventilatoren schoonmaken

Het schoonmaken van de ventilatoren in de auto kun je het beste doen met een borstel en een stofzuiger. Zo zorg je ervoor dat het verwijderde stof niet in je net schoongemaakte auto verdwijnt.

Stap 9 Het zit in de details

Verwijder met een borstel en een stofzuiger alle stofdeeltjes en vervuiling tussen de knopjes en naadjes in de auto. Let goed op de beweegbare delen en zorg ervoor dat je ook daar alles meeneemt.
Last van zware vervuiling? Breng dan de cleaner aan op de borstel en borstel het product in. Vergeet niet om daarna het residu te verwijderen met een schone microvezeldoek.

Stap 10 De kofferbak ruimte schoonmaken

Vergeet niet om de ruimte achter in de auto ook goed schoon te maken. Dit is namelijk een deel dat wel eens vergeten wordt. Gebruik ook hier weer een interieur reiniger in combinatie met een borstel en neem af met een microvezeldoek. Vergeet ook niet de onderkant van de hoedenplank mee te nemen.

Pro tip! Leg een doek over de gelakte delen van de auto zodat je daar niet met de stofzuigerslang tegen aan kunt komen

Stap 11 Automatten schoonmaken

Begin bij het schoonmaken van de automatten aan de onderkant van de matten zodat je er zeker van bent dat je geen vervuiling meeneemt in de auto. Gebruik indien nodig een interieur reiniger. Pak vervolgens de bovenkant aan van de automatten en gebruik indien nodig een haren borstel om hondenharen en vervuiling te verwijderen. Lijnen in automatten maken? Pak een harde borstel en borstel in tegenovergestelde richtingen

Stap 12 Laatste keer stofzuigen

Nog één laatste keer stofzuigen om zo er 100% zeker van te zijn dat alle stofdeeltjes en andere loszittende vervuiling wordt verwijdert. Wanneer dit is gedaan plaats je de automatten terug in de auto.

Stap 13 Dressing aanbrengen

Tijd om de schoongemaakte delen te voeden en te beschermen. Dit doe je met een interieur dressing of interieur detailer. Verwijder eerst eventueel de stofjes van het kunststof. Breng de dressing vervolgens aan op de kunststof delen van de auto en verdeel of poets uit met een microvezeldoek.
Bij het gebruik van een anti statische dressing voorkom je stofvorming op het oppervlak.

Stap 14 Autoruiten schoonmaken

Een schone auto is niet af zonder schone autoruiten. Bovendien is het hebben van schone ruiten belangrijk voor de verkeersveiligheid. Daarom is het aan te raden altijd even een flesje met doek in de auto de houden. Breng een kleine hoeveelheid glasreiniger aan op de ruiten en verdeel met een glasdoek.

Doe je de voorruiten en vind je het lastig om helemaal onderaan te komen? Plaats de glasdoek dan op de bovenkant van je hand en klem de doek tussen twee vingers. Zo kun je met de bovenkant van je hand gemakkelijk onder aan de ruiten komen
Zijruiten? Doe deze een beetje naar beneden zodat de bovenkant van de ruiten ook kunnen worden meegepakt.

Stap 15 Afwerken

De puntjes op de i zetten doe je met een lekker autogeurtje. Zo kun je ervoor kiezen om een autoparfum op de matten te sprayen of te kiezen voor een odourizer. Een odourizer zorgt voor het doden van bacteriën en elimineert nare geurtjes

Geniet van het behaalde resultaat

Eigenlijk kun je deze laatste stap als stap 16 bekijken. Pak een stoel, een koud drankje en geniet van het door jou behaalde resultaat. Als het goed is ziet jouw auto er nu beter uit als toen hij net uit de showroom kwam en dat heb je helemaal zelf gedaan! We snappen als geen ander dat je nu mega trots bent. Deel dit dan ook met je vrienden of met ons op de social media kanalen. Post je de foto`s op Instagram? Tag ons met de Hashtag @polijstweb.nl

Gratis levering vanaf €50

Nu weet ook jij hoe je een auto van A tot Z kunt behandelen. Producten bestellen? Bestel vandaag nog al je poetsproducten bij Polijstweb Ons hele assortiment staat online, bestellen kan met slechts enkele kliks. Daarnaast hanteren wij een snelle levering en worden de producten bij een bestelling vanaf €50 ook nog eens gratis geleverd!

Heb je nog vragen voor ons, of wil je misschien advies ontvangen? Bel ons dan gerust, of stuur je vragen via de mail. Wij staan je graag te woord en helpen je aan de beste poetsproducten om je auto zelf te detailen.

 

 

Deze producten zijn wellicht interessant voor u